Mijn favorieten

Mijn huis nog in 2019 verkopen: kan dat?

De tijd vliegt voorbij en inmiddels zijn we alweer bijna aanbeland in 2020. Wil jij je huis nog dit jaar verkopen? Dan is enige haast geboden, maar je bent zeker nog niet te laat. In de huidige markt is de belangstelling voor huizen groot en de regio rond Gorinchem vormt hierop geen uitzondering. Er zijn echter wel een aantal zaken waarmee je rekening moet houden om je huis nog in 2019 te verkopen.
 

Draag in december nog de sleutels over

Juli en december zijn de maanden waarin de meeste huizen van eigenaar wisselen. Dit blijkt uit onderzoek van het Kadaster. Eerder al schreven wij hoe het – in tegenstelling tot het heersende beeld – prima mogelijk is om je huis rond de zomer te verkopen. Dat geldt dus net zo goed voor de winter.
 

Toch is het belangrijk om een kanttekening bij deze statistieken te plaatsen. Hetzelfde onderzoek laat namelijk zien dat de handtekening onder de koopovereenkomst vaak enkele maanden eerder wordt gezet. Dat betekent dat nu het moment bij uitstek is om je woning te koop te zetten, een snelle verkoop te realiseren en in december al de sleutels over te dragen.
 

Hoe verkoop jij je huis in 2019 nog?

Natuurlijk is het bepaald niet vanzelfsprekend dat jij je woning nog deze week verkoopt. Een belangrijke overweging in dit kader is de vraagprijs, die potentiële kopers af kan schrikken of juist kan verleiden tot een bezichtiging. Belangrijk is in elk geval om niet te laag in te zetten; de vraagprijs laten zakken kan immers altijd nog.
 

Heb je belangstellenden eenmaal zover gekregen dat ze langskomen voor een bezichtiging? Dan is het essentieel om je huis verkoopklaar te maken. De potentiële kopers moeten zich bij wijze van spreken morgen al in het huis kunnen zien wonen. Dat lukt alleen als je huis een nette en hygiënische indruk maakt en er sprake is van weinig achterstallig onderhoud.
 

Hulp van makelaar essentieel voor snelle verkoop

Zelfs als je woning aan bovenstaande twee belangrijke voorwaarden voldoet, is een snelle verkoop nog geen uitgemaakte zaak. Er moet immers nog onderhandeld worden over de prijs. Onderhandelingen kunnen in sommige gevallen uitmonden in een slepend traject en dat is niet wat je wilt als jij je woning nog in 2019 wilt verkopen.
 

In dit geval is de toegevoegde waarde van een verkoopmakelaar onmisbaar. Dankzij zijn jarenlange onderhandelervaring kan hij de onderhandelingen snel én succesvol afronden. Daarnaast ontzorgt hij je ook in de rest van het verkooptraject compleet en voorkomt hij dat je veelvoorkomende verkoopblunders maakt.
 

Wil jij je huis nog in 2019 verkopen? Neem snel contact op met een van onze makelaars!
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring