Mijn favorieten

Een succesvolle onderhandeling


Heb je je droomhuis op het oog en wil je binnenkort je eerste bod gaan doen? Zorg dat je goed voorbereid aan de slag gaat. Er komt veel bij kijken. Het is een daarom handig om een aankoopmakelaar in te schakelen. Wil je het toch zelf doen? Dan heeft Hofstede Makelaardij de basisonderhandelingen voor je op een rijtje gezet!   
 
HOUD HET HOOFD KOEL
Behandel de andere partij altijd vriendelijk en met respect. Blijf aardig, maar geef nooit zomaar toe!
 
TOON ENTHOUSIASME
Veel mensen denken het goed te doen door het accent te leggen op de negatieve aspecten van een huis. Laat je verliefdheid zien en stuur aan op een wederzijdse klik.
 
WEES CREATIEF
Als de prijs niet onderhandelbaar is, zijn er nog wel andere punten waar je over kan onderhandelen. Bespreek samen met je aankoopmakelaar waar jij winst uit wil halen. Wellicht wil je dat de overdrachtsdatum eerder plaatsvindt of wil je roerende zaken zoals gordijnen of vloerbedekking overnemen.
 
BLIJF BIJ DE FEITEN
Onderhandel op basis van objectieve criteria. Als de vraagprijs te hoog lijkt, ga dan niet meteen in de aanval, maar vraag de verkoper/makelaar hoe hij tot het bedrag is gekomen. Geef bijvoorbeeld op basis van een keuringsrapport aan dat er nog veel aan het huis moet worden gedaan.
 
OPENINGSBOD
Maak jezelf als koper niet onmogelijk bij de tegenpartij door met een te laag openingsbod te komen. Met een absurd laag openingsbod prijs je jezelf uit de markt, maak je jezelf niet geliefd en kom je ongeloofwaardig over. Je aankoopmakelaar zal je hier bovendien ook voor behoeden.
 
MAXIMUM BEPALEN
Bepaal van tevoren hoeveel je maximaal voor het huis over hebt. Zo weet je meteen of verder onderhandelen zin heeft.
 
PRESENTATIE
Presenteer ieder bod stellig, als ware het een eindbod. Een opmerking als: ‘Om te beginnen zat ik te denken aan een bod van…’ geeft de verkoper erg veel onderhandelingsruimte.
 
OVERIGE VOORWAARDEN
Prijsonderhandelingen zijn meestal het spannendste onderdeel van het kopen en verkopen van een woning. Men vergeet echter te vaak dat de overige voorwaarden net zo belangrijk zijn. Denk daarbij dan vooral aan leveringstermijn, waarborgsom en ontbindende voorwaarden.
 
TWEE WINNAARS
Onthoud dat onderhandelen een proces is met twee winnaars: de verkoper verkoopt zijn huis voor een goede prijs en u krijgt het huis dat u graag wilt hebben voor een bedrag dat u ervoor over heeft.
 
Samen met deze tips en een aankoopmakelaar van Hofstede Makelaardij zal iedere onderhandeling vlekkeloos verlopen! 
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring