Mijn favorieten

Hoe maak ik mijn huis klaar voor kijkers?

Jarenlang is jouw huis je eigen paleisje geweest. Je bent trots op de designkeuken en verknocht aan die weelderig begroeide tuin. Maar nu staat je woning te koop. Hoe kijken potentiële kopers ertegenaan? Is de keuken wel hun smaak en willen ze misschien een onderhoudsvrije tuin? Er zijn een aantal zaken die je kunt doen om je woning voor belangstellenden zo interessant mogelijk te maken:
 

Maak een goede eerste indruk

Een boek moet je niet op zijn kaft beoordelen, maar veel mensen doen het toch. Zo zal een mogelijke koper zich sterk laten beïnvloeden door de eerste indruk van je woning. Die wordt met name gevormd door het zichtbare gedeelte aan de buitenkant – de voorzijde van het huis, maar ook de tuin aan de achterkant. Het gevoel bij die zaken moet direct goed zijn.

Belangrijk is daarom om geïnteresseerde kopers vooral niet af te schrikken met zaken die je eenvoudig kunt voorkomen. Zorg ervoor dat de kozijnen zijn voorzien van een nieuw likje verf en snoei die uit de kluiten gewassen bomen in de tuin nu eindelijk eens bij. Probeer de woning aan de buitenzijde zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor een zo breed mogelijk publiek.
 

Zorg voor een goede hygiëne

Hygiëne is een van de belangrijkste criteria voor potentiële kopers. Lopen er mieren over het keukenaanrecht en zit er schimmel op de kitranden in de badkamer? Dan is de kans uiterst klein dat mensen een hoog bod op je woning overwegen. Zorg er daarom voor dat het huis voor de bezichtiging goed schoon is en dat je opvallende gebreken hebt verholpen.

Met name de keuken en badkamer zijn in het kader van hygiëne belangrijke ruimtes in je woning. Besteed eerst aandacht aan de meest in het oog springende zaken, zoals beschadigd tegelwerk, schimmel en bacteriën of een sterk verouderd toilet. Daarna kun je ook kijken naar overvolle prullenbakken of rondslingerende handdoeken.
 

Schets een beeld van wonen en leven

Kijkers die je woning komen bezichtigen, hopen één ding: dat ze zichzelf al helemaal in het huis zien wonen, werken en leven. De woning moet een goed gevoel oproepen bij kijkers en daarom moet je hem aantrekkelijk maken voor een zo breed mogelijke doelgroep. Gelukkig zijn er een aantal zaken die vrijwel elke kijker – van jong tot oud – in een huis waardeert.

Allereerst moet de woonkamer – de ruimte waarin veel tijd wordt doorgebracht – netheid maar ook gezelligheid uitstralen. Zorg daarom voor elementen die comfort uitstralen zoals kussens, kleden en vazen met bloemen. Ook de slaapkamers – de ruimtes waarin de andere helft van de dag wordt doorgebracht – moeten warmte en rust ademen.

Willen de kijkers niets liever dan in jouw woonkamer op de bank ploffen en in jouw slaapkamer gaan slapen? Dan heb jij je doel bereikt en neemt de kans op een mooi openingsbod significant toe. Wil je meer tips zoals deze en ook nog eens de beste verkoopprijs voor je laten onderhandelen? Laat je dan bijstaan door een van de deskundige makelaars van Hofstede Makelaardij. Wij helpen je graag!

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring