Mijn favorieten

Wanneer mijn vraagprijs laten zakken?

Veranderingen in je leven kunnen ervoor zorgen dat jij je woning plotseling wilt verkopen. Denk bijvoorbeeld aan een scheiding, financiële problemen of verandering van baan. Hoe lager de vraagprijs, hoe groter de kans dat je het huis snel aan een geïnteresseerde koper weet te verkopen. Maar natuurlijk wil jij geen verlies maken op je woning. Kortom: wanneer moet je de vraagprijs nu laten zakken?
 

Hoe bepaal ik de vraagprijs van mijn huis?

De vraagprijs is doorgaans gebaseerd op de reële waarde van een woning. Dit is iets anders dan de WOZ-waarde, die de overheid vaststelt om de hoogte van de OZB-heffing te bepalen. De WOZ-waarde is gebaseerd op algemene criteria zoals de verkoopprijs van andere woningen bij jou in de wijk. Dat zegt echter niets over de unieke specificaties van jouw woning, zoals bijvoorbeeld die open keuken en vernieuwde badkamer.

De reële woningwaarde daarentegen is gebaseerd op alle kenmerken van jouw woning en kan worden vastgesteld door middel van een gratis waardebepaling of een taxatie. Betekent dit dat je jouw huis altijd voor de reële waarde verkoopt? Nee, want dat is afhankelijk van de woningmarkt in jouw regio op dat moment. Onthoud: uiteindelijk is het altijd de markt die de verkoopprijs (en daarmee ook de vraagprijs) van je woning bepaalt.
 

Wat is een realistische vraagprijs?

Wil je jouw huis verkopen, maar vind je het lastig om een vraagprijs te bepalen? Laat dan een makelaar van Hofstede Makelaardij een gratis waardebepaling voor je uitvoeren. Onze ervaren experts kunnen niet alleen een uitstekende inschatting maken van de reële woningwaarde, maar zijn ook als geen ander op de hoogte van de huizenmarkt bij jou in de regio.

Wij kunnen je hierdoor helder uitleggen wat een realistische vraagprijs is voor je woning. En of je de huidige prijs die je in gedachten hebt kunt verhogen of juist moet laten zakken. Onze verkoopmakelaars zijn bovendien bedreven onderhandelaars die het maximale uit een onderhandelingstraject weten te halen – zelfs als jij je woning met enige spoed moet verkopen.
 

Wat zijn de risico’s van een prijsverlaging?

Hoewel het laten zakken van de vraagprijs de kans op een snelle verkoop van je huis zonder twijfel vergroot, brengt het wel enkele nadelen met zich mee. Niet alleen moet je op financieel vlak water bij de wijn doen, maar daalt de subjectieve waarde van de woning in de ogen van de buitenwacht. Een prijsverlaging bij een huis dat nog maar kort te koop staat, doet immers vermoeden dat er iets mis is.

Kopers gaan speculeren over de redenen achter de prijsverlaging en dit maakt je onderhandelingspositie zwakker. Des te meer reden om je te laten bijstaan door een gelouterde verkoopmakelaar. Die weet exact hoe hij jouw onderhandelingspositie zo sterk mogelijk maakt. Ook kan hij je vertellen of, wanneer en hoe jij de vraagprijs van je woning het beste kunt laten zakken. Direct advies? Klik dan hier.

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring