Mijn favorieten

4 tips voor een snelle verkoop van je woning

Heb jij een nieuw droomhuis op het oog en wil jij je huidige woning eerst verkopen? Het liefst doe je dat dan natuurlijk zo snel mogelijk, want andere geïnteresseerde kopers in jouw droomhuis zitten ook niet stil. Ook in de huidige markt is een snelle verkoop van je huis echter nog steeds geen vanzelfsprekendheid. Hieronder geven wij daarom 4 tips om dit proces te versnellen.
 

Bepaal de optimale vraagprijs

De slagingskans van een snelle verkoop wordt in grote mate bepaald door de vraagprijs van jouw woning. Een lagere prijs betekent doorgaans meer waar voor het geld van potentiële kopers. Daar tegenover staat dat je liever geen bod accepteert dat lager is dan de daadwerkelijke waarde van het huis.

Een handige manier om de woningwaarde te bepalen, is het uitnodigen van een verkoopmakelaar voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. De makelaars van Hofstede Makelaardij voorzien jou op basis van hun jarenlange kennis en expertise graag van een gratis waardebepaling. Wil jij weten wat jouw woning waard is? Laat dan een waardebepaling uitvoeren.
 

Zorg voor een goede staat van onderhoud

Een belangrijke vraag bij het verkopen van je woning is de volgende: zou jij er als potentiële koper zelf willen wonen? Zaken als loszittende deurkrukken, vastzittende rolluiken en lekkende kranen hebben sterke invloed op het antwoord op die vraag.

Afgezien van een klusser in hart en nieren, heeft niemand immers zin in een woning die veel werk met zich meebrengt. Zorg er daarom voor dat deze indruk tijdens bezichtigingen niet ontstaat. Een likje verf over dat oude muurtje of het vervangen van die gebutste vloer maakt al een wereld van verschil.
 

Besteed aandacht aan de woningpresentatie

Naast een goede staat van onderhoud, is een aantrekkelijke presentatie van belang om kopers het potentieel van jouw woning te laten inzien. Dit kan zelfs een aantal onderhoudsgebreken camoufleren. De ruimtelijke werking van door open gordijnen binnenvallend daglicht, een aangename geur in de woning, opgeborgen speelgoed en de aanblik van een groene maar strak aangeveegde tuin doen wonderen.

Hou daarnaast rekening met de sfeer in huis door gezinsactiviteiten tijdens een bezichtiging tijdelijk te staken. Gillende kinderen of harde televisiegeluiden kunnen kopers gevoelsmatig afschrikken. Voor meer advies over een optimale presentatie, is het verstandig een gespecialiseerde verkoopmakelaar in te schakelen. Dat brengt ons meteen bij de volgende tip:
 

Maak gebruik van de expertise van een makelaar

Een verkoopmakelaar weet als geen ander wat ervoor nodig is om een snelle verkoop van jouw woning te realiseren. Hij is op de hoogte van de lokale markt en kan goed inschatten wat de beste manier is om je huis bij de doelgroep te promoten. Bovendien heeft hij tal van tips om de presentatie en onderhoudstoestand van de woning op efficiënte wijze te verbeteren.

Wil je weten wat jouw huis waard is voordat je halsoverkop besluit tot een verkoop? Doe dan de gratis Hofstede Haalbaarheidsscan. Onze specialisten gaan vrijblijvend voor je aan de slag en koppelen hun regionale marktkennis aan het gebruik van een geavanceerde taxatiemodule. Zo weet jij direct of een snelle verkoop haalbaar is – en of dat zo gewenste droomhuis misschien jouw huis wordt!

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring