Mijn favorieten

Waarom verkoop ik mijn huis maar niet?

Experts in de huizenmarkt spreken al geruime tijd over een verkopersmarkt. De vraag naar koophuizen overstijgt het aanbod ruimschoots en ook de vraagprijzen zitten nog altijd in de lift. Krijg jij je huis ondanks deze gunstige marktcondities niet verkocht? Dan gaat er duidelijk iets mis. Dit zijn 4 mogelijke redenen waarom jij je huis maar niet verkoopt:
 

De vraagprijs is te hoog

In de huidige verkopersmarkt kun je als woningeigenaar een hogere vraagprijs hanteren dan enkele jaren geleden. Belangrijk is echter om dit niet te overdrijven. Een te hoge vraagprijs is de meest voorkomende oorzaak van huizen die niet verkopen.

Kies daarom niet zomaar een willekeurig bedrag dat jou veel winst oplevert, maar kijk ook naar vraagprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt. Verkopen die al langzaam of mondjesmaat? Dan is het niet verstandig om zelf een nóg hogere prijs te vragen.

Staat je woning al enige tijd zonder succes te koop? Dan kan het laten zakken van de vraagprijs wonderen doen. Een verkoopmakelaar van Hofstede Makelaardij kan jou adviseren over een vraagprijs die je woning aantrekkelijk maakt voor belangstellende kopers.
 

De promotie laat te wensen over

De promotie van je huis speelt een belangrijke rol in de kans op een snelle verkoop. Een ‘Te koop’-bord in de tuin is niet genoeg om in de huidige huizenmarkt nog op te vallen. Net zoals een Funda-advertentie geen garantie is voor bezichtigingen van potentiële kopers.

Een gezonde promotiestrategie is een combinatie van bovengenoemde zaken én de inzet van diverse andere kanalen. Denk hierbij onder meer aan social media, flyeracties en het creëren van brochures. De woningfoto’s die je voor deze kanalen gebruikt moeten bovendien uiterst professioneel zijn.
 

De bezichtiging valt tegen

Heeft onze verkoopmakelaar meerdere bezichtigingen van jouw huis geregeld? Dan is het zaak om je woning verkoopklaar te maken. Je maakt je huis zo aantrekkelijk mogelijk voor de kopers, zodat zij zichzelf er al helemaal zien wonen.

Hoe je dat doet? Belangrijk is natuurlijk het wegwerken van achterstallig onderhoud. Geen enkele koper zit erop te wachten om direct na intrek in de woning weken te moeten klussen. Ook het opruimen van rommel is een makkelijke manier om de eerste indruk van je huis te verbeteren.
 

De makelaar is niet actief

Niet alleen jij zelf, maar ook de makelaar heeft een belangrijke invloed op de verkoopkansen van jouw woning. Een goede verkoopmakelaar kenmerkt zich door een heldere verkoopstrategie en een breed netwerk dat hij actief inzet om jouw woning te verkopen. Ook is het belangrijk dat je een klik met de makelaar voelt en dat je regelmatig contact hebt over de vorderingen rondom de verkoop.

Ben jij nog op zoek naar een verkoopmakelaar die jouw belangen op deze manier behartigt? Neem dan contact op met de vestiging van Hofstede Makelaardij bij jou in de buurt.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring