Mijn favorieten

Hoe verkoop ik mijn huis met winst?

Het verkopen van je huis betekent misschien wel de grootste financiële transactie in je leven. Een relatief bescheiden winstpercentage kan je zomaar tienduizenden euro’s opleveren. Helaas riskeer je diezelfde bedragen natuurlijk bij een verliesgevende verkoop. De volgende 3 verkoopstrategieën zijn daarom belangrijk om zoveel mogelijk winst te maken bij het verkopen van je woning:
 

Verkoop pas bij overwaarde

Dit advies ligt nogal voor de hand. De waarde van je huis moet hoger zijn dan je resterende hypotheekschuld bij de bank en de overige kosten die je maakt bij verkoop. In dat geval is er sprake van zogenaamde overwaarde.
 

Wordt je huis bijvoorbeeld getaxeerd op een waarde van € 250.000, is je schuld bij de hypotheekverstrekker nog € 195.000 en maak je € 5.000 aan verkoopkosten? Dan is je winst bij verkoop onder aan de streep € 50.000.
 

Maar het omgekeerde kan ook het geval zijn (onderwaarde). Is jouw huis in de huidige woningmarkt bijvoorbeeld € 275.000 waard, maar heb je het voor een hoger bedrag gekocht en is je schuld nog altijd € 295.000? Bij verkoopkosten van € 5.000 bedraagt je verlies dan maar liefst € 25.000.
 

Zet hoger in met de vraagprijs

Bovenstaande rekenvoorbeelden laten zien waarom het vaak verstandig is om te wachten met verkoop totdat er sprake is van overwaarde. Maar zelfs bij onderwaarde is het alsnog mogelijk om je woning met een aardige winst te verkopen. Veel heeft namelijk te maken met de hoogte van de door jou bepaalde vraagprijs.
 

Als er weinig haast is bij de verkoop, kan het bijvoorbeeld geen kwaad om vrij hoog in te zetten. Over het algemeen is dit een makkelijke manier om je kansen op een winstgevende verkoop te vergroten. Je kunt de vraagprijs later altijd nog laten zakken, bijvoorbeeld als je er maar niet in slaagt om je huis tegen deze voorwaarden te verkopen.
 

Kies de juiste verkoopmakelaar

Verreweg het belangrijkst voor een verkoop met flinke winst is echter de keuze voor een verkoopmakelaar. De makelaar helpt je immers bij eerder genoemde zaken zoals het toetsen van je woningwaarde, het bepalen van een vraagprijs én bij het onderhandelen met de kopende partij om een maximaal verkoopresultaat te behalen.
 

De juiste keuze voor een makelaar is dan ook cruciaal voor een winstgevende verkoop van je huis. Maar hoe herken je nu een goede verkoopmakelaar? Laat je in geen geval verleiden door lage stunttarieven of mooie praatjes, maar beoordeel een makelaar op zijn ervaring, lokale kennis en behaalde verkoopresultaten in het verleden.
 

Zoek je nog een goede verkoopmakelaar? Ga dan vrijblijvend het gesprek aan met een specialist van Hofstede Makelaardij. Wij leggen je graag uit hoe wij voor onze klanten bovengemiddeld vaak een winstgevende verkoop realiseren. Neem hier direct contact op met onze vestiging bij jou in de buurt.
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring