Mijn favorieten

Hoe herken je een goede verkoopmakelaar?

Wil je jouw woning verkopen? Dan voelt het soms alsof je een stukje van jezelf verkoopt. Je hebt misschien een groot deel van je leven in het huis gewoond en er dierbare herinneringen gecreëerd. Dat maakt jou zelf nu niet bepaald een ideale verkoper – je bent immers emotioneel betrokken. Kortom: je hebt een verkoopmakelaar nodig. Maar hoe herken je een goede makelaar nu?
 

Hij kent de lokale markt als geen ander

Een goede verkoopmakelaar is specialist in de woningmarkt waarbinnen hij actief is. Dit in tegenstelling tot een internetmakelaar, die doorgaans voor klanten uit het hele land actief is.

Lokale marktkennis van de makelaar biedt jou als verkoper een groot voordeel. De verkoopmakelaar weet immers wat de verkoopprijzen zijn van vergelijkbare woningen bij jou in de buurt.

Ook is hij op de hoogte van eventuele eigenaardigheden bij jou in de wijk en kan hij een optimale verkoopstrategie voor je ontwikkelen. Zo haal je het maximale uit de verkoop van je huis.
 

Hij is compleet objectief en up-to-date

In het begin van dit artikel hebben we al uitgelegd waarom objectiviteit van belang is. Emotionele betrokkenheid als verkoper zorgt er vaak voor dat je te hoog inzet en de vraagprijs later weer moet laten zakken. Veel haast bij de verkoop leidt daarentegen tot een te lage vraagprijs uit angst voor een langdurig verkooptraject. Een verkoopmakelaar kent de gulden middenweg bij het bepalen van de vraagprijs, voert een gratis waardebepaling uit en heeft up-to-date vakkennis die hij in jouw belang inzet tijdens de verkoop.
 

Het is een bedreven onderhandelaar

Bij het onderhandelen over een huis gaat het om (tientallen) duizenden euro’s. Eén goede onderhandelsessie kan je dan ook enorme bedragen opleveren. Bedragen waar je anders maanden voor had moeten werken. Het is daarom zaak om deze klus niet zelf op je te nemen of uit te besteden aan een beginnende makelaar. Daarvoor gaat het om teveel geld. Kies bij voorkeur een ervaren onderhandelaar in de vorm van een goede verkoopmakelaar die al tientallen of zelfs honderden onderhandelingen succesvol heeft afgerond. Alleen dan weet je zeker dat je het maximale uit de onderhandelingen haalt.
 

Hij weet waar je op moet letten

Een goede verkoopmakelaar richt zich niet op in het oog springende elementen als de vraagprijs, bezichtigingen en onderhandeling. Hij ontzorgt je compleet en begeleidt je van A tot Z gedurende het hele verkooptraject. Dat betekent ook dat hij er is om je te ondersteunen bij het nemen van belangrijke beslissingen. Hij adviseert je bijvoorbeeld over bouwkundige zaken waar je zelf niet aan had gedacht. Of wijst je op kleine lettertjes in het voorlopig koopcontract die grote financiële consequenties kunnen hebben. Dat professionele advies geeft een veilig gevoel.
 

Hij werkt niet tegen stunttarieven

Een van de belangrijkste kenmerken van een goede verkoopmakelaar is dit: hij werkt niet tegen stunttarieven. Je krijgt waarvoor je betaalt en dat geldt ook op het gebied van makelaarskosten. Opvallend lage tarieven betekenen vaak dat de makelaar nauwelijks service levert of achteraf extra kosten in rekening brengt voor aanvullende diensten. Ben je op zoek naar een echt goede verkoopmakelaar die doet wat hij zegt? Kies dan voor de kwaliteit en service van Hofstede Makelaardij.

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring