Mijn favorieten

Wat zijn de 2 beste momenten om mijn huis te verkopen?

Een huis verkopen doe je soms noodgedwongen. Een snelle verkoop is dan gewenst. Andere keren heb je minder haast. Je kunt dan wachten op het beste moment om je huis te koop te zetten en actief te laten promoten. Hiermee vergroot je de kans dat je de woning verkoopt en dat je het maximale uit de vraagprijs haalt. Dit zijn de 2 beste momenten om je huis te verkopen:
 

In de lente

De lente is traditioneel een piekmaand voor huizenverkopers. De redenen daarvoor zijn legio. Ten eerste is er het gevoel van dit seizoen: de steeds warmere zon, groenere tuinen en natuurlijker lichtinval zorgen ervoor dat mensen met frisse moed op zoek gaan naar een mooi huis om hun leven een nieuwe en positieve wending te geven.

Ten tweede zijn er ook praktische redenen. Zo hebben gezinnen bijvoorbeeld baat bij een woningaankoop in de lentemaanden, omdat ze de sleutel dan rond de zomervakantie ontvangen. En dat is natuurlijk hét moment om met de kinderen te verhuizen en het nieuwe huis gezamenlijk te verven en in te richten. Daar is immers genoeg tijd voor!

Ten derde zijn er financiële redenen. Geloof het of niet, maar uit onderzoek blijkt dat vakantiegeld voor mensen soms de doorslaggevende factor is om op zoek te gaan naar een nieuwe woning. Het ophoesten van de kosten koper en het kopen van nieuwe huisraad wordt hierdoor net iets makkelijker. De meeste werkgevers betalen het vakantiegeld uit in mei of juni.
 

Nu!

Natuurlijk is het zaak om niet eeuwig te blijven twijfelen en de knoop over een eventuele verkoop op het juiste moment door te hakken. Wil jij je huis al langer verkopen? Dan heb je daar ongetwijfeld een goede reden voor. Dus is nu – ten tijde van het schrijven van dit artikel in de septembermaand - het moment om te handelen.

Daarnaast is september traditioneel een piekmaand voor verkopers. Dat komt omdat mensen tijdens hun zomervakantie reflecteren en plannen smeden voor de toekomst. Eenmaal teruggekomen van hun vakantie, gaan deze kopers in september actief op zoek naar een nieuwe woning. En dat bied jou als verkoper de kans om een snelle verkoop te realiseren!

Kun je hier wel een beetje hulp bij gebruiken? Laat je dan bijstaan door een kundige verkoopmakelaar van Hofstede Makelaardij. Zo weet je zeker dat je het maximale haalt uit de onderhandelingen en dat het hele traject op rolletjes verloopt. Kies hier de vestiging bij jou in de buurt.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring