Mijn favorieten

Hoe kies ik een goede verkoopmakelaar?

Je hebt de knoop doorgehakt: je wilt je huis verkopen. De eerste stap is dan het kiezen van een goede verkoopmakelaar. Een specialist die jou ontzorgt en de kans vergroot op een snelle en winstgevende verkoop. Maar hoe weet je nu dat je de juiste persoon kiest? Dit zijn de 4 dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een verkoopmakelaar:
 

Courtage en opstartkosten

Laten we er geen doekjes om winden; makelaarskosten zijn altijd een belangrijke overweging in je zoektocht. De tarieven van verschillende verkoopmakelaars lopen namelijk sterk uiteen en je wilt zeker niet teveel betalen.
 

Schroom daarom niet om een makelaar vooraf te vragen naar zijn kosten. Rekent een verkoopmakelaar naast courtage bijvoorbeeld ook opstartkosten? Door de juiste vragen te stellen, voorkom je dat je in een later stadium voor onverwachte verrassingen en kosten komt te staan.
 

Ervaring en verkoopstrategie

Ervaring is voor een makelaar echt niet altijd zaligmakend. Wel wil je graag een makelaar die aantoonbaar eerder succesvol vergelijkbare huizen heeft verkocht. Liefst ook nog in jouw buurt, zodat de verkoopmakelaar potentiële kopers goed kan uitleggen wat je huis zo aantrekkelijk maakt.
 

Daarnaast is het helemaal niet gek om een makelaar te vragen naar zijn verkoopstrategie. Adviseert de ene verkoopmakelaar bijvoorbeeld een € 20.000 hogere vraagprijs dan de andere? Vraag hem dan met welke verkoopstrategie hij dit denkt te gaan bereiken.
 

Full-service of internetmakelaar

Bij het kiezen van een verkoopmakelaar heb je onder meer de keuze uit een full-service makelaar of internetmakelaar. De full-service makelaar werkt vaak lokaal en ontzorgt je compleet, terwijl de internetmakelaar je vrijwel alleen de onderhandelingen uit handen neemt.
 

Wil je vele uren aan tijd besparen en kostbare blunders voorkomen, dan adviseren we dan ook om altijd te kiezen voor de full-service makelaar. Want óók het onderhandelresultaat is bij zo’n lokale makelaar vaak beter, doordat hij je wijk en het huizenaanbod een stuk beter kent.
 

Klik en communicatie

Kies je voor een full-service verkoopmakelaar boven een internetmakelaar, dan profiteer je van een ander voordeel: een betere communicatie. Een lokale makelaar komt namelijk graag bij jou thuis voor een waardebepaling en houdt je geregeld op de hoogte van de voortgang rondom de verkoop.
 

Natuurlijk communiceert de ene lokale makelaar beter dan de andere. Het is daarom zaak om de verkoopmakelaar te kiezen waarmee jij de beste klik voelt. De verkoop van je huis is een grote (financiële) mijlpaal in je leven en daarom wil je blindelings op je makelaar kunnen vertrouwen.
 

Wil jij kijken of je een klik hebt met een lokale full-service verkoopmakelaar van Hofstede Makelaardij? Klik hier voor de contactinformatie van de vestiging bij jou in de buurt of vul direct het contactformulier in.
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring