Mijn favorieten

Je huis verkopen: de 5 meest gestelde vragen

Een huis verkopen doe je misschien maar één keer in je leven. Logisch dus dat je vragen hebt als het eenmaal zover is. Het antwoord op deze vragen is belangrijk, want het verkooptraject wil je goed geïnformeerd beginnen. Hieronder hebben we daarom de 5 meest gestelde vragen voor jou op een rijtje gezet:
 

Hoe snel kan ik mijn huis verkopen?

Een snelle verkoop van je huis is niet vanzelfsprekend. Toch zijn de huidige condities in de huizenmarkt gunstig om je woning binnen een relatief korte tijd te verkopen. Hoe snel dat is, verschilt per woning en regio. In het gebied rond Gorinchem waar onze makelaars actief zijn, zien we in het afgelopen kwartaal dat de meeste huizen binnen ongeveer een maand worden verkocht.
 

Hoe bepaal ik mijn vraagprijs?

Je vraagprijs bepalen is geen nattevingerwerk. Een statistiek als de WOZ-waarde is bijvoorbeeld niet representatief voor de woningwaarde, omdat hierin geen specifieke woningkenmerken zijn meegenomen.
 

Je kunt een van onze verkoopmakelaars vrijblijvend laten langskomen voor een waardebepaling van je huis. Zo begin je het verkooptraject met een optimale vraagprijs en is de kans kleiner dat je de vraagprijs moet laten zakken als de woning lang te koop staat.
 

Wat kost het om mijn huis te verkopen?

Het verkopen van je huis brengt een aantal kosten met zich mee. Denk aan het verkoopklaar maken van je woning (achterstallig onderhoud opknappen, schilderklusjes, etc.), de kosten voor de notaris en de kosten voor de verkoopmakelaar.
 

Al deze kostenposten kunnen erg variëren en daarom hebben we een belangrijke tip voor je. Kies een makelaar die jouw huis met winst weet te verkopen, zodat je de verkoopkosten hoe dan ook altijd ruimschoots terugverdient. Wij helpen je graag!
 

Wat moet ik zelf doen bij de verkoop?

Moet je zelf ook iets doen bij de verkoop? Dat hangt ervan af of je met een internetmakelaar of een full service makelaar (zoals eentje van Hofstede Makelaardij) in zee gaat. In het eerste geval moet je veel zaken zoals bezichtigingen zelf verzorgen, terwijl de makelaar je in het laatste geval grotendeels ontzorgt.
 

Moet ik een verkoopmakelaar inschakelen?

Niets moet. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om je huis zelf te verkopen. Maar niet alleen kost dit je vrijwel altijd een stuk meer tijd en moeite dan vooraf gedacht, ook is het verkoopresultaat lang niet altijd wat je had gehoopt. Kies daarom liever een goede verkoopmakelaar die je kopzorgen bespaart en aangenaam verrast met een mooi onderhandelresultaat!
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring