Mijn favorieten

Waarom is een klik met mijn makelaar belangrijk?

Wil jij je huis tegen een zo hoog mogelijke prijs verkopen? Dan is het belangrijk om je hierbij te laten helpen door een goede verkoopmakelaar. Die kies je op basis van elementen zoals zijn prijs, kwaliteit, ervaring en netwerk. Maar er is nog een factor die minstens zo belangrijk is en dat is de klik die je met je makelaar hebt. Hieronder leggen wij uit waarom.
 

Samenwerken op basis van goed vertrouwen

Bij de koop of verkoop van een huis gaat het om grote sommen geld. Omdat een makelaar met zijn expertise een grote invloed uitoefent op het verkoopresultaat, is hij aan het einde van de rit ook bepalend voor jouw financiële winst of verlies. Je wilt daarom een makelaar die jou vanaf het eerste contact het vertrouwen geeft dat hij voor jou zijn eigen kosten ruimschoots terugverdient.

Belangrijk is ook dat de makelaar jouw unieke belangen begrijpt. Wil je jouw huis bijvoorbeeld snel verkopen? Dan wil je zeker weten dat de verkoopmakelaar alles op alles zet om deze wens te realiseren. Bij een goede klik heb je het vertrouwen dat de makelaar zijn brede netwerk aanwendt om aan jouw verwachtingen te voldoen. En dat geeft rust!
 

Het maken van duidelijke afspraken

Een klik met een makelaar maakt het makkelijker om duidelijke afspraken te maken. Is de communicatie tussen jou en de verkoopmakelaar zeer helder en transparant? Dan kunnen er bijna geen misverstanden ontstaan gedurende het verkooptraject. Zo weet je zeker dat alles vlekkeloos verloopt en dat je zelf nauwelijks omkijken hebt naar de verkoop.

Belangrijk onderdeel van het traject zijn bijvoorbeeld de bezichtigingen van potentiële kopers. Een goede verkoopmakelaar zorgt dat deze bezichtigingen minimale inbreuk maken op je privéleven en geeft je handige tips over het verkoopklaar maken van je woning. Ook tijdens de onderhandelingsfase is een klik met de makelaar belangrijk – je wilt het gevoel hebben dat hij jouw belangen in de onderhandelingen optimaal verdedigt.
 

Klik is voorwaarde voor regelmatig contact

Een goede klik met je makelaar is een voorwaarde voor het onderhouden van prettig contact. Hierdoor vergroot de kans dat je de verkoopmakelaar geregeld spreekt en is de kans op miscommunicatie minimaal. In de praktijk blijkt dat mensen bij het kiezen van een makelaar de prijs zeer belangrijk vinden, terwijl zij na afloop van de samenwerking juist hechten aan het contact.

Geregeld contact met je makelaar zorgt ervoor dat je altijd op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen. Ook heb je – in tegenstelling tot een internetmakelaar – een groter gevoel van betrokkenheid gedurende het verkooptraject en stelt de makelaar je gerust tijdens pittige onderhandelingen. Laat bij je keuze de klik met een makelaar daarom zeker meewegen!
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring