Mijn favorieten

Waarom een lokale makelaar kiezen?

In meerdere Nederlandse regio’s is op dit moment sprake van een verkopersmarkt. Huizen worden relatief snel verkocht en in sommige gevallen zelfs tegen een bod boven de vraagprijs. Het kan dan ook verleidelijk zijn om te kiezen voor een goedkope internetmakelaar of om de verkoop van je huis zelf te regelen. Dat is niet verstandig, want begeleiding door een lokale makelaar levert je nog altijd veel op:
 

Een snelle verkoop van je woning

Garanties bestaan niet – ook niet in de huidige verkopersmarkt. Wel is zeker dat het inschakelen van een lokale makelaar een grote bijdrage levert aan een snelle verkoop van je woning. Dat is ook logisch. Een verkoopmakelaar die actief is in jouw regio, kent de lokale huizenmarkt op zijn duimpje. Hierdoor weet hij als geen ander hoe hij moet inspelen op het regionale vraag en aanbod.

Wil jij je huis bijvoorbeeld snel verkopen? Dan maakt de lokale makelaar gebruik van zijn netwerk om potentiële kopers op korte termijn in aanraking te brengen met jouw woning. Dit staat in schril contrast met de diensten van een internetmakelaar, die lokale marktkennis ontbeert en hierdoor vooral als onderhandelaar optreedt.
 

Een hogere verkoopprijs

Ook een lokale makelaar is uiteraard een goede onderhandelaar. Bovendien weet hij tijdens de onderhandelingen zijn lokale marktkennis in jouw voordeel te benutten. Is er in de buurt een vergelijkbaar huis voor een hogere prijs verkocht? Jouw verkoopmakelaar weet dat en gebruikt dit om zijn onderhandelingsstrategie te versterken.

Ook als je een huis wilt kopen, biedt een lokale makelaar grote meerwaarde. De aankoopmakelaar is vaak op de hoogte van vrijkomende woningen nog voordat ze op een platform als Funda staan. Hierdoor kun jij concurrerende kopers te snel af zijn en een pareltje van een huis bemachtigen. Zijn lokale kennis gebruikt de makelaar in dat geval om de vraagprijs te drukken.
 

Grotere betrokkenheid dan internetmakelaar

Met de (ver)koop van een woning zijn grote sommen geld gemoeid. Belangrijk is daarom dat je niet alleen in zee gaat met een makelaar die hier financieel het maximale uithaalt, maar ook dat je een goed gevoel bij de samenwerking en het algehele contact hebt. En laat dit nu net een traditioneel sterk punt van de lokale makelaar en een zwak punt van de internetmakelaar zijn.

Een internetmakelaar hanteert veelal lage tarieven en probeert het aantal gewerkte uren daarom zo laag mogelijk te houden. Dat betekent incidenteel contact via mail of telefoon. Neem dan de lokale makelaar: deze houdt je regelmatig op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en komt graag persoonlijk bij je langs om het contact optimaal te laten verlopen.

De makelaars van Hofstede Makelaardij zijn actief in onder meer Gorinchem, Meerkerk, Sliedrecht, Veen, Werkendam en Zaltbommel. Graag maken zij kennis met jou om je bij te staan in je aan- of verkoopwensen. Onze grote lokale kennis en jarenlange ervaring verzekert jou van een samenwerking die écht meerwaarde biedt. Neem direct contact op voor een vrijblijvende kennismaking.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring