Mijn favorieten

BELANGRIJKE VERZEKERINGEN BIJ HET KOPEN VAN EEN HUIS 

Een huis kopen is vaak een grote en spannende beslissing. Je doet het notabene niet dagelijks. Het is daarbij ook nog eens een grote financiële stap. Als je die stap neemt, is het belangrijk om ook je verzekeringen onder de loep te nemen. Sommige verzekeringen zijn zelfs verplicht als je een huis koopt. Om het je gemakkelijk te maken staan hieronder de belangrijkste verzekeringen als je een huis koopt. 

 

AANSPRAKELIJKHEIDSVERZEKERING 

De aansprakelijkheidsverzekering beschermt tegen de financiële risico’s bij aansprakelijkheid. Het dekt de aansprakelijkheid voor schade aan personen en zaken. Je kunt aansprakelijk worden gesteld als je schade veroorzaakt. Daarbij maakt het niet altijd uit of je zelf de schade veroorzaakt hebt of niet. Ook schade die kinderen veroorzaken kan daarbij horen. 

 

WOONLASTENVERZEKERING 

De woonlastenverzekering keert uit bij verlies van inkomsten door werkloosheid of arbeidsongeschiktheid. Op deze manier kan een deel van de maandelijkse hypotheeklast voor een bepaalde periode worden betaald. 


INBOEDELVERZEKERING 

Een inboedelverzekering is geen verplichte verzekering maar wel verstandig om te hebben. De waarde van je spullen in huis is vaak meer dan je denkt als je dit bij elkaar optelt. De inboedelverzekering dekt schade aan deze spullen veroorzaakt door bijvoorbeeld overstroming, brand, inbraak, diefstal of storm. Onder de inboedel vallen alle spullen in huis die niet aan de woning vastzitten, zoals meubels en kleding. 


RECHTSBIJSTANDSVERZEKERING 

De rechtsbijstandsverzekering is belangrijk omdat tijdens het kopen van het huis grote bedragen gemoeid zijn. Als er iets mis gaat is het goed om in ieder geval gratis juridische hulp te kunnen inschakelen. Ook buiten je eigen schuld om kan er soms iets fout gaan wat kosten kan opleveren. Het is goed om dan juridische hulp achter de hand te hebben. 
 

UITVAARTVERKZEKERING
De kosten van een uitvaart kunnen snel stijgen. Met een uitvaartverzekering wordt bij overlijden een bedrag uitgekeerd waarmee nabestaanden de uitvaart kunnen regelen of, als er gekozen is voor een dienstenpakket, de uitvaartdiensten worden uitgevoerd. Met een uitvaartverzekering blijven je nabestaanden niet achter met hoge uitvaartkosten na overlijden. 

 

OPSTALVERZEKERING 

De opstalverzekering is vaak een verplichte verzekering bij het afsluiten van een hypotheek. Met deze verzekering verzeker je de onroerende zaken die zich in en rondom je huis bevinden en bij de woning horen. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer en de keuken. Een opstalverzekering dekt schade die is ontstaan door storm, inbraak of brand. 
 

OVERLIJDENSRISICOVERZEKERING 

Bij de aanvraag van een hypotheek bij de bank is de overlijdensrisicoverzekering vaak een verplichte verzekering. Deze verzekering keert een bedrag uit aan partner of nabestaanden wanneer de verzekerde komt te overlijden. Zo heeft de bank de zekerheid dat de afgesloten hypotheek ook daadwerkelijk wordt afgelost, ook na overlijden.

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring