Mijn favorieten

3 tips voor starters op de woningmarkt

Een nieuw huis kopen doe je niet iedere dag. Als starter op de woningmarkt wil je graag goed geïnformeerd aan het aankoopproces beginnen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Tal van zaken spelen een belangrijke rol en soms is het moeilijk om het overzicht te behouden. Dat weten we bij Hofstede Makelaardij, waar we wekelijks starters begeleiden tijdens de aankoopfase, maar al te goed. Daarom geven we in deze blog 3 handige tips voor starters op de woningmarkt.

Als starter op de woningmarkt krijg je te maken met verschillende fases. Tijdens het oriënteren is het aan te raden om een hypotheekadviseur in te schakelen die je kan helpen met het vaststellen van een realistisch budget. Ben je voldoende geïnformeerd door de hypotheekadviseur, schakel dan een ervaren aankoopmakelaar in die je op persoonlijke wijze begeleidt bij het aankoopproces. Heb je vervolgens met succes je eerste woning gekocht, dan kan het handig zijn om een goede bouwkundige te raadplegen.

Tip 1: Zet wensen op papier en bepaal je budget

Waar moet jouw eerste koopwoning aan voldoen? Om het aankoopproces soepel te laten verlopen is het handig om eerst een aantal concrete wensen op papier ter zetten. Houd daarbij altijd rekening met toekomstige veranderingen zoals een eventuele gezinsuitbreiding of wijzigingen op het gebied van werk en relaties. Zodra je jouw wensen op papier hebt gezet, kun je een budget gaan vaststellen en uitzoeken welke hypotheekvorm het beste past bij jouw situatie. Weet je niet waar je moet beginnen? Laat je dan direct informeren door een onafhankelijke hypotheekadviseur en stel een uitgebreide checklist op.

Tip 2: Schakel een goede aankoopmakelaar in

Zodra je al je wensen op papier hebt gezet en het beschikbare budget hebt vastgesteld, is het aan te raden om een professionele aankoopmakelaar in te schakelen. Deze biedt een luisterend oor en brengt jouw situatie overzichtelijk in kaart. Daarnaast geeft de makelaar je vrijblijvend en actueel advies over de status van de woningmarkt en stelt een reële waardebepaling vast van het huis dat jij op het oog hebt. Hierdoor kun je altijd een scherp en realistisch onderhandelingsbod uitbrengen. Dankzij de persoonlijke servicegesprekken van Hofstede Makelaardij hebben al veel starters een geschikte nieuwe woning gevonden.

Tip 3: Neem contact op met een goede bouwkundige

Nadat je je eerste woning hebt gekocht, is het aan te raden om een bouwkundige in te schakelen. Deze brengt eventuele zichtbare en onzichtbare gebreken van de woning in kaart, zodat je als starter weet wat je op korte en lange termijn aan kosten moet maken op het gebied van reparatie en onderhoud. Door een bouwkundige te raadplegen kom je als koper nooit voor verrassingen en onverwachte kosten te staan.

Ben jij starter op de woningmarkt?

Ben je starter op de woningmarkt en wil je graag meer informatie over het kopen van een woning? Neem dan contact op met Hofstede Makelaardij voor een vrijblijvend adviesgesprek. We helpen je graag verder!
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring