Mijn favorieten

Huis in de verkoop? 4 tips voor het maken van goede woningfoto’s

Wil jij binnenkort met succes je huis verkopen? Maak dan goede woningfoto’s! Zeker nu steeds meer potentiële kopers via online kanalen als Funda en Facebook een huis beoordelen. Maar hoe maak je nu de ideale foto? Omdat de eerste indruk van de potentiële koper erg belangrijk is, geven we je graag 4 handige tips voor het maken van goede woningfoto’s.

Tip 1: Een schoon en opgeruimd huis

Misschien een cliché, maar zeker niet onbelangrijk als het gaat om een goede woningpresentatie.. Kijk kritisch om je heen en ruim alle vertrekken goed op. Maak de bedden op en zorg ervoor dat je wasgoed is opgeruimd. Hoewel je huis niet onpersoonlijk gepresenteerd hoeft te worden, is het wel aan te raden om persoonlijke foto’s en andere privézaken tijdelijk op te bergen. Bijkomend voordeel: heb je jouw huis helemaal schoongemaakt en opgeruimd voor de fotosessie, dan hoef je voor de bezichtigingen weinig meer te doen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Tip 2: Laat wat van de omgeving zien

Natuurlijk draait het niet alleen om de woning, maar ook de directe omgeving van het huis is belangrijk. Wat is er in de omgeving te vinden? Hoe ziet de straat van de woning eruit? Is er misschien een speeltuin in de buurt? Is er in de omgeving veel natuur? Zijn er voldoende parkeermogelijkheden? Allemaal zaken om rekening te houden en in beeld te brengen. Dit geeft net even iets extra’s mee aan de fotoserie. Probeer vooral de sterkste punten van de omgeving in kaart te brengen.

Tip 3: De sterke kanten van jouw woning

Het is belangrijk om een zo representatief mogelijk beeld te creëren van je woning. Concentreer je op de sterke kanten van jouw woning. Ben je zeer tevreden over bijvoorbeeld de badkamer of keuken? Schenk hier dan extra aandacht aan. Natuurlijk mag ook de voorkant van je woning niet ontbreken in de collage. Extra tip: fotografeer de woonkamer altijd vanuit minimaal twee verschillende hoeken.

Tip 4: Het belang van ruimte

Voor iedere woning geldt: hoe ruimer, hoe beter. Maar hoe geef je de koper het gevoel dat je een ruime woning in de aanbieding hebt? De beste manier om de ruimte van jouw woning over te brengen, is het tonen van vloeroppervlakte. Ga dus af en toe even door de knieën om een kamer goed op de foto te zetten. Geef de koper daarnaast de mogelijkheid om de woning ‘door te kijken’. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een foto vanuit het woongedeelte richting de keuken.

Succesvol je woning verkopen?
Ben jij binnenkort van plan om je woning te verkopen en heb je behoefte aan advies met betrekking tot woningpresentatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bij Hofstede Makelaardij helpen we je graag verder!
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring