Mijn favorieten

Taxatie van je droomhuis: waar moet je op letten?

Als jij een woning wilt kopen, is de kans groot dat je hiervoor een hypotheek aanvraagt. De hypotheekverstrekker wil vervolgens dat jij een taxatie laat uitvoeren. Jouw bod mag immers niet veel hoger liggen dan de getaxeerde waarde. Wij vertellen je waar je op moet letten als jij je droomhuis laat taxeren.
 

Waar kijkt een taxateur naar?

Een taxatie kun je rechtstreeks aanvragen via Hofstede Makelaardij. Via ons ben je verzekerd van een ervaren taxateur die de waarde van jouw gewenste woning snel en deskundig berekent. Ideaal als je een hypotheek wilt afsluiten voor jouw droomhuis en op korte termijn een betrouwbaar taxatierapport nodig hebt.

In bepaalde gevallen, zoals bij een hypotheekaanvraag, wordt gevraagd om een gevalideerde taxatie. Het taxatierapport wordt dan beoordeeld door het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), de Taxateursunie of een vergelijkbaar instituut. Ook moet de taxateur gecertificeerd zijn en geregistreerd staan in het register van SCVM of VastgoedCert. Hiervan ben je altijd verzekerd als je kiest voor een taxatie door Hofstede Makelaardij.
 

Wat staat er in een taxatierapport?

Een taxateur let bij het uitvoeren van een taxatie op verschillende zaken. Hij kijkt onder andere naar de woonoppervlakte, de inhoud, de energiezuinigheid en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Ook beoordeelt hij de onderhoudsconditie van de woning en analyseert hij de ligging en omgeving. Deze en andere belangrijke aspecten legt hij vast in het uiteindelijke taxatierapport.

Het taxatierapport is opgedeeld in verschillende paragrafen en is een overzicht van alle door de taxateur vastgestelde zaken. Naast de woninggegevens en informatie over het doel van de taxatie, vind je datgene terug waar het uiteindelijk allemaal om draait: de waardering.
 

Wanneer een taxatie uitvoeren?

Natuurlijk zijn er meer situaties waarin je een taxatie kunt laten uitvoeren, dan alleen wanneer je een huis wilt kopen. Zo kan er bijvoorbeeld door uiteenlopende omstandigheden sprake zijn van een rechterlijke procedure of kan het zijn dat jij je eigen woning wilt laten taxeren. Dat laatste kan bijvoorbeeld als een van je kinderen het huis graag wil kopen.

Gaat het niet om een particuliere woning, maar om een bedrijfspand? Ook dan heb je een taxatie nodig in situaties zoals een bedrijfsovername of fusie. Of je nu zakelijke klant bent of particulier; bij Hofstede Makelaardij kunnen we je in vrijwel elke situatie van dienst zijn. Bel vrijblijvend met onze specialisten voor een taxatieadvies op maat.

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring