Mijn favorieten

Wat is de meerwaarde van een verkoopmakelaar?

Verreweg de meeste mensen schakelen nog altijd een makelaar in bij verkoop van hun huis. Ondanks de makelaarskosten die dit met zich meebrengt, kiezen zij hierbij veelal voor de lokale full-service makelaar. Maar waar zit de meerwaarde van zo’n verkoopmakelaar nu eigenlijk precies in? We zetten het hieronder op een rijtje.
 

Minimale tijdsinvestering, maximaal resultaat

Allereerst neemt een full-service makelaar de verkoper vrijwel het gehele verkooptraject uit handen. Van het bepalen van de vraagprijs tot het promoten van de woning en van begeleiden van bezichtigingen tot het voeren van intensieve onderhandelingen. Hierdoor is jouw tijdsinvestering als verkoper minimaal en kun jij je concentreren op andere zaken in je ongetwijfeld drukke leven.
 

Tegelijkertijd is het eindresultaat bij het inschakelen van een goede lokale verkoopmakelaar vaak optimaal. Onderhandelen is een vak apart en hierdoor sleept een professional al snel (tien)duizenden euro’s meer voor je uit het vuur dan jij als beginnende onderhandelaar zou kunnen doen. Hierdoor verdient de verkoopmakelaar zijn eigen kosten direct dubbel en dwars voor je terug!
 

Vertrouwen en een menselijke klik

Het verkopen van een huis is een grote financiële transactie die spanning met zich meebrengt voor zowel koper als verkoper. Als verkoper wil je kostbare blunders vermijden en daarom huur je een ervaren expert in die je kunt vertrouwen. Het is belangrijk om te kiezen voor een verkoopmakelaar waarmee je een klik hebt, zodat ook de communicatie prettig verloopt.
 

Niet alleen het menselijke contact tussen jou en de verkoopmakelaar, maar ook tussen de wederpartij en jouw verkoopmakelaar is van groot belang. Met zijn communicatievaardigheid kan de makelaar tijdens onderhandelingen grote verschillen overbruggen en voor jou je droomwoning over de streep trekken. Effectief onderhandelen is nog altijd mensenwerk!
 

Kennis van de lokale markt

De meerwaarde van een verkoopmakelaar zit hem echter niet alleen in onderhandelervaring en ontzorging. Kies je voor een lokale full-service makelaar, dan kies je namelijk ook voor een expert in jouw lokale markt of zelfs wijk. Deze kennis kan de makelaar toepassen tijdens het bepalen van de vraagprijs, het promoten van de woning, het begeleiden van bezichtigingen én het onderhandelen.
 

Dit voordeel komt te vervallen als je voor een online makelaar zoals een internetmakelaar kiest. Ook verloopt de communicatie hierbij minder intensief en verzorg je veel zaken zoals de bezichtigingen zelf. Voor het meest prettige verkooptraject met het beste eindresultaat biedt een full-service verkoopmakelaar bij jou uit de buurt dan ook de meeste meerwaarde!
 

Direct in gesprek gaan met zo’n makelaar? Neem hier contact op met onze dichtstbijzijnde vestiging.
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring