Mijn favorieten

Huis kopen: hoe doe ik het winnende bod?

Nog altijd is de vraag in de Nederlandse huizenmarkt groter dan het aanbod. Deze situatie leidt bij gewilde woningen soms tot een heuse biedoorlog, waarbij het huis tot ver boven de actuele marktwaarde wordt verkocht. Wil jij ook een bod uitbrengen op je droomhuis? Bied dan slim en pas de volgende tips toe om een marktconform maar winnend bod uit te brengen:
 

Bied de verkopers zekerheid

De hoogte van het bod is niet het enige waar verkopers naar kijken. Zeker in de huidige tijd willen ze graag financiële zekerheid en die kun jij ze bieden. Zorg er vooraf voor dat je zeker weet dat de financiering je niet voor problemen stelt en laat dit de verkopende partij ook weten. Dit kan net jouw voordeel zijn boven een concurrerende bieder die zijn financiering nog moet regelen.
 

Denk met de verkopers mee

De verkoop van een huis is vaak een chaotische tijd. De verkopers moeten allerlei lopende zaken afhandelen en verhuizen naar een nieuwe woning. Het is dan fijn als de koper met ze meedenkt. Toon je bereid om bijvoorbeeld eerder of juist later in het huis in te trekken en je maakt jezelf een ideale koper in de ogen van de verkopers.
 

Maak je bod persoonlijker

Na langere tijd in een huis gewoond te hebben, is er vaak sprake van een emotionele binding. De verkopers gunnen hun huis dan graag aan iemand die er net zoveel woonplezier beleeft als zij zelf al die jaren hebben gedaan. Breng daarom niet alleen een bod uit, maar licht ook je motivatie toe en spreek uit waarom het jouw absolute droom is om met jouw gezin in dit mooie huis te wonen.
 

Doe alleen een serieus bod

Een koper die ver onder de vraagprijs biedt, brengt in een later stadium zelden het winnende bod uit. In de huidige verkopersmarkt hebben verkopers een sterke uitgangspositie en daarom gaan ze alleen in op serieuze interesse. Breng daarom als openingsbod altijd een serieus bod uit dat de marktwaarde van de woning weerspiegelt en een basis vormt voor verdere onderhandelingen.
 

Laat je bijstaan in de onderhandelingen

Tegenwoordig is er nog weinig tijd om je uitgebreid op een huis te oriënteren. Er liggen andere kapers op de kust en op websites als Funda zijn de grootste pareltjes vaak al weggekaapt. Maak daarom gebruik van het brede netwerk van een aankoopmakelaar om je droomhuis sneller te vinden en laat je ook door hem bijstaan in de onderhandelingen om het winnende bod uit te brengen.
 

Kun je niet wachten om het winnende bod uit te brengen op je droomhuis? Neem dan contact op met onze vestiging bij jou in de buurt en laat je op weg helpen door onze ervaren aankoopmakelaars.
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring