Mijn favorieten

Kluswoning kopen: wat moet ik weten?

Het idee van een kluswoning kopen spreekt veel mensen aan. Zeker als je houdt van klussen en de nodige vrije uurtjes over hebt, is dit een uitstekende manier om flink wat geld te besparen. Toch zitten er niet alleen maar voordelen, maar ook nadelen aan het kopen van een klushuis. Hieronder zetten we op een rijtje waarmee je allemaal rekening moet houden voordat je de stap zet.
 

Waarom wel een kluswoning kopen?

Het belangrijkste voordeel van een kluswoning kopen ligt voor de hand: je bespaart hiermee al snel tienduizenden euro’s (en afhankelijk van de woningwaarde en onderhoudsstaat soms zelfs meer) op de aankoopprijs. Hiermee ben je niet alleen voordelig uit, maar kun je de woning in een later stadium ook nog eens met een zeer interessante winst doorverkopen.
 

Een ander pluspunt van een klushuis is dat het vaak om een oude en sfeervolle woning gaat. Met wat geluk kun je zo genieten van prachtige details als een granito vloer, glas-in-lood ramen of een hoog plafond met sierlijke ornamenten. Bovendien kun je de woning niet alleen opknappen, maar hierbij ook nog eens afstemmen op je eigen woonwensen. Zo creëer je je eigen droomhuis.
 

Waarom geen klushuis kopen?

Natuurlijk zijn er ook redenen om juist geen kluswoning te kopen. Ten eerste kun je er beter niet aan beginnen als je twee linkerhanden hebt. Tijdens het klussen kom je vrijwel altijd voor onverwachte uitdagingen te staan en ook duren de werkzaamheden vaak langer dan je vooraf inschat. En die fraaie glas-in-lood ramen? Ze zien er prachtig uit hoor, maar goed geïsoleerd zijn ze meestal niet.
 

Een klushuis is een enorm project waarbij onderschatting snel op de loer ligt. Niet alleen moet je jezelf terdege voorbereiden op de klus- en bouwwerkzaamheden, maar ook op de aanvraag van eventueel benodigde vergunningen. Tot slot bevatten veel kluswoningen verborgen gebreken; laat daarom altijd een bouwkundige keuring uitvoeren om nare verrassingen te voorkomen.
 

Kluswoning kopen: waar moet ik op letten?

Vind jij de voordelen zwaarder wegen dan de nadelen? Dan is een kluswoning kopen wellicht wat voor jou. Toch zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden, zoals het uitvoeren van werkzaamheden waar je relatief weinig kennis van hebt. Zo kun je werk aan de elektra soms beter overlaten aan een vakman, net als bijvoorbeeld leidingwerk of dakreparaties.
 

Ben je nieuwsgierig naar interessante kluswoningen bij jou in de regio? Neem dan contact op met de vestiging van Hofstede Makelaardij bij jou in de buurt. Onze aankoopmakelaars helpen jou graag om in de huizenmarkt verborgen pareltjes te ontdekken, die jij tegen een gunstige prijs op de kop kunt tikken en compleet naar eigen wens kunt inrichten.
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring