Mijn favorieten

Huis verkopen? Verbouw voor de verkoop!


Ben je toe aan een nieuwe omgeving en een nieuwe woning? Is de huidige woning wellicht te ‘’klein" geworden? Of is het financiële plaatje in de loop van tijd positief veranderd? Dan wordt het tijd om je huis in de verkoop te zetten! Maar hoe kun je ervoor zorgen dat je huis sneller verkocht wordt? Een verbouwing kan uitkomst bieden. We helpen je graag een stapje verder door middel van dit blog!

Waarom verbouwen voor de verkoop?
Je kan het niet met 100% zekerheid zeggen, maar een verbouwing kan de verkoop van je huis enorm stimuleren. Je moet je uiteraard wel afvragen of de noodzaak daar is. Is de keuken bijvoorbeeld sterk verouderd? Is de vloer wellicht in slechte staat? Of is de badkamer al tientallen jaren oud? Een verbouwing kan juist die doelgroep aanspreken die snel de woning wil betreden, zonder daar al te veel aan te moeten doen.
 
Financiële haalbaarheid
Een verbouwing kost altijd geld en als je gaat verbouwen wil je je investering zo beperkt mogelijk houden. Maak daarom op voorhand een lijst met items dit je eventueel zou willen verbouwen en welke kosten hiermee gepaard gaan inclusief een post voor onvoorziene uitgaven. Dit geeft je inzichten in wat je wel of juist niet zou moeten doen.
 
Een verbouwing betekent niet meer winst, wel snellere verkoop
Als je van plan bent om te verbouwen met het oog op winst, dan is dat geen vanzelfsprekendheid. Je moet jezelf daarom ook afvragen waarom je de verbouwing wilt doen. Het meest reëel is  dat je je  huis sneller verkoopt met de investering die je hebt gedaan. Het gaat hier met name om investeringen die direct zichtbaar zijn zoals een nieuwe keuken, nieuwe vloer, schilderwerk of investeringen om het huis energiezuiniger te maken.
 
Vijf tips voor de verbouwing
  1. Maak een financieel overzicht, is de verbouwing realistisch en haalbaar?
  2. Bekijk de noodzaak. Zul je door de verbouwing daadwerkelijk je huis sneller verkopen?
  3. Schakel vrienden of familie in die handig zijn en je kunnen helpen met de verbouwing.
  4. Verbouw niet voor winst, maar voor verkoop!
  5. Werk met een goede planning.
 
Over Hofstede Makelaardij
Vanuit verschillende instanties wordt potentiële kopers en verkopers aangeraden om zich uitgebreid te laten informeren voordat ze belangrijke financiële beslissingen nemen. Zoek je een betrouwbare NVM-woningmakelaar voor de aankoop, verkoop of taxatie van jouw woning? Bij Hofstede ben je in vertrouwde makelaarshanden! Met zes makelaarskantoren in de regio tussen de rivieren, is Hofstede Makelaardij een van de grotere NVM-woningmakelaars van Nederland.
 
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring