Mijn favorieten

Huis verkopen? Verhoog de waarde van je woning!


In een eerder stadium schreven we al een blog over het verbouwen van je huis voor de verkoop. 100% ben je er niet zeker van, maar als je het slim doet, dan kun je een waardestijging realiseren bij de verkoop. Maar op welke manier kun je je waarde verhogen? Met deze blog willen we je graag verder helpen, bekijk onze tips.

De badkamer en de keuken
Geen kleine investering, maar wel een investering die je huis een flinke impuls kan geven als het gaat om de verkoopprijs van je woning. Wees echter wel voorzichtig in de keuze voor een aangepaste keuken of badkamer, want beide zijn zeer persoonlijk als het de smaak betreft.
 
Schilderen voor een frisse uitstraling
Je huis voorzien van een nieuwe verflaag kan soms al wonderen doen en is de investering meer dan waard. Geef het huis aan de buitenkant weer een fris gezicht, maar ook aan de binnenkant. Blijf zoveel mogelijk bij de neutrale kleuren en doe geen gekke opvallende felle kleuren op muren of kozijnen. Lichte kleuren zorgen over het algemeen ook voor een meer ruimtelijk gevoel.
 
Verhoog  rendement in huis
Het verhogen van het rendement kan de verkoopprijs ook stimuleren. Heb je dubbelglas? Is het huis goed geïsoleerd? Het zal voor een aantal kopers zeker meewegen in de beslissing of ze het huis wel of niet willen kopen.
 
Maak ruimte en zorg voor een schoon huis
Door het creëren van ruimte in je huis, geef je de potentiële koper het gevoel dat het huis ruimer is dan verwacht. Daarnaast geef je de potentiele koper de mogelijkheid om alvast om zijn of haar ideeën lost te laten in de woonruimte. Tot slot is het belangrijk dat je het huis goed schoonmaakt. Een fris schoon huis verkoopt altijd beter. Een goede presentatie wordt meestal beter beloond.
 
Wil je meer tips hebben over het verhogen van de waarde van je woning? Neem dan gerust eens contact met ons op,  dan helpen we je graag verder.
 
Over Hofstede Makelaardij
Vanuit verschillende instanties wordt potentiële kopers en verkopers aangeraden om zich uitgebreid te laten informeren voordat ze belangrijke financiële beslissingen nemen. Zoek je een betrouwbare NVM-woningmakelaar voor de aankoop, verkoop of taxatie van jouw woning? Bij Hofstede ben je in vertrouwde makelaarshanden! Met zes makelaarskantoren in de regio tussen de rivieren, is Hofstede Makelaardij een van de grotere NVM-woningmakelaars van Nederland.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring