Mijn favorieten

NVM open huizen dag komt er weer aan!


Op zaterdag 2 april is het weer zover! De eerste NVM Open Huizen Dag van 2016. Op deze dag kun je tussen 11:00 uur en 15:00 uur veel huizen zonder afspraak bekijken. Ideaal voor als je niet zo veel tijd hebt doordeweeks! Maar hoe werkt de open huizen dag en hoe kun je je als koper of verkoper goed voorbereiden?
 
Hoe werkt de NVM Open Huizen Dag?
De Open Huizen Dag werkt eigenlijk heel simpel, want je kunt bijna elk huis bezoeken dat te koop staat.  Bijna elk huis, want ongeveer 1/3 van de huizen in de verkoop doen mee. De huidige eigenaar beslist natuurlijk zelf  of hij/zij mee doet aan de Open Huizen Dag. Je doet er als koper goed aan om een route uit te stippelen van de huizen in de regio die je zou willen bezoeken en goed te kijken of deze huizen ook echt deelnemen aan de Open Huizen Dag.
 
Waarom zou je mee doen als verkoper?
Deze dag is de ideale dag om je huis onder een groter publiek onder de aandacht te brengen. Tijdens de laatste editie van de Open Huizen Dag deden ruim 40.000 woningen mee. 12 weken later was ruim 30% van de woningen verkocht! De open dag is laagdrempelig en het is een extra stimulans om je huis in de spotlights te zetten, maar ook om te laten zien dat je je huis daadwerkelijk wilt verkopen.
 
Hoe kun je je als koper goed voorbereiden?
Voordat je de Open Huizen Dag wilt bezoeken, is het goed om eerst te bekijken welke huizen er mee doen. Dit kun je doen door de website van NVM of de makelaar in jouw regio te bezoeken. Tijdens de open dag kun je dan gewoon binnen wandelen bij de betreffende huizen. Maak van te voren een lijst waaraan jouw ideale woning moet voldoen. Bekijk daarnaast ook het financiële plaatje. Wat kun je maximaal lenen en is  de woning haalbaar om te kopen?
 
Hoe kun je je als verkoper goed voorbereiden?
Als je je huis wilt verkopen dan wil je je huis natuurlijk zo goed mogelijk presenteren aan het publiek, zeker met de gedachte dat er veel mensen zullen komen kijken. Zorg daarom ook dat je woning netjes is opgeruimd. Een paar maanden geleden schreven we al eens een blog over de verkoopvoorbereiding van je woning. Bekijk hier het blog.
 
Je huis verkopen? Hofstede Makelaardij helpt je op weg
De Hofstedemakelaar staat altijd voor je klaar als het gaat om de verkoop van een huis. Je kunt vanzelfsprekend rekenen op deskundig advies op het gebied van de (veranderingen op de) woningmarkt, bouwkundige aspecten, verkoopvoorbereiding en styling, ontbindende voorwaarden, en advies tijdens het onderhandelingsproces. Sta je op het punt om je huis te verkopen, neem dan direct contact met ons op.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring