Mijn favorieten

Nieuws

WARMTEPOMP EN NIEUWBOUW, EEN SLIMME COMBINATIE
Geplaatst op: 13 september 2019
Een duurzame woning is toekomstbestendig en voorziet voor een groot deel in de eigen energiebehoefte. Elektriciteit zal een steeds grotere rol gaan spelen, waarbij de overheid ernaar streeft om Nederland geheel aardgasvrij te maken.
DE COP VAN EEN WARMTEPOMP UITGELEGD
Geplaatst op: 16 augustus 2019
Een steeds terugkerende term die je tegenkomt bij het zoeken naar informatie over warmtepompen, is de COP-waarde. COP staat voor Coefficient of Performance, ofwel de prestatiecoëfficiënt. De COP wordt uitgedrukt in een getal, waaraan je eenvoudig kunt aflezen hoe efficiënt een warmtepomp werkt. Zo wordt het een stuk eenvoudiger om warmtepompen met elkaar te vergelijken. In dit artikel lees je hoe de COP-waarde van een warmtepomp tot stand komt.
REGELS GELUID WARMTEPOMP AANGESCHERPT – DIT ZIJN STILLE WARMTEPOMPEN
Geplaatst op: 2 augustus 2019
Dat de gemiddelde warmtepomp geluid maakt, is een feit. Lang niet iedereen ervaart het geluid overigens als storend, maar om overlast voor buren en andere omwonenden in de toekomst te voorkomen, heeft de overheid besloten dat een warmtepomp met ingang van 2020 maximaal 40 dB geluid mag produceren.
WARMTEPOMP OP BASIS VAN LUCHT? DIT ZIJN DE MOGELIJKHEDEN
Geplaatst op: 22 juli 2019
Met een warmtepomp is het mogelijk om volledig onafhankelijk van aardgas te zijn, maar toch altijd een aangenaam warme woning te hebben. Omdat een warmtepomp zijn energie uit natuurlijke bronnen haalt, is het een duurzaam alternatief voor het gebruik van gas. Toch is dat niet de enige of belangrijkste reden waarom veel mensen investeren in een warmtepomp. Met een warmtepomp bespaar je namelijk direct na installatie al aanzienlijk op de energierekening.
ELEKTRISCHE WARMTEPOMP: BUITENGEWOON VOORDELIG
Geplaatst op: 11 juli 2019
Een volgende stap zetten naar duurzaam en gasvrij wonen? Dan is een elektrische warmtepomp een verstandige keuze! Deze slimme, zuinige en milieuvriendelijke installatie is een goede optie voor iedereen die lagere energiekosten wil en het energielabel van zijn huis wil verbeteren.
LUCHT/WATER WARMTEPOMP: WERKING EN INSTALLATIE
Geplaatst op: 21 juni 2019
De werking van een lucht/water warmtepomp is even eenvoudig als doeltreffend. Het systeem onttrekt warmte aan de buitenlucht, welke vervolgens via vloerverwarming of radiatoren de woning op temperatuur brengt.
LEVENSDUUR WARMTEPOMP: PURE WINST
Geplaatst op: 18 juni 2019
Benieuwd naar de levensduur van een warmtepomp? Wanneer je een warmtepomp aanschaft, wil je hier vanzelfsprekend zo lang mogelijk van genieten. Met de huidige subsidieregeling en de almaar stijgende gasprijzen heb je een Gasvrij warmtepomp bij optimaal gebruik al na 7 tot 10 jaar terugverdiend. Alles wat je na deze periode bespaart, is pure winst. Kortom: het loont om in te zetten op een zo lang mogelijke levensduur.
EFI WARMTEPOMP: TOONBEELD VAN VOORUITGANG
Geplaatst op: 17 juni 2019
De warmtepomp is dé nieuwe CV-ketel, daar zijn veel Nederlanders het over eens. Door de stijgende gasprijzen wordt het steeds interessanter om over te stappen op verwarmingssystemen zonder gas. In de tussentijd dienen zich binnen de wereld van de warmtepomp veel nieuwe spelers aan in de hoop een graantje mee te pikken.
GASVRIJ WONEN: DIT ZIJN DE 5 GROOTSTE VOORDELEN VAN EEN WARMTEPOMP
Geplaatst op: 14 juni 2019
Nederland raakt steeds meer overtuigd van de voordelen van de warmtepomp. Werden er in 2016 om en nabij 14.000 warmtepompen verkocht, in 2018 stond de teller al op 31.000, zo werd duidelijk op Heat Pump Forum 2019. Wie op zoek is naar een duurzaam en rendabel alternatief voor de gasketel, heeft verschillende redenen om voor een warmtepomp te kiezen. We zetten de 5 grootste voordelen op een rij.
ZONNEBOILER, WARMTEPOMP OF 2-IN-1-OPLOSSING?
Geplaatst op: 24 mei 2019
Je woning verduurzamen? En twijfel je tussen een zonneboiler, warmtepomp of een combinatie van beiden? Met een zonneboiler ben je op zonnige dagen verzekerd van warm tapwater binnen je woning.
Nieuwe regels energielabel vers…?
Geplaatst op: 7 januari 2016
Kabinetsvoorstel eenvoudiger, goedkoper energielabel en gematigde sanctie De minister voor Wonen en Rijksdienst heeft in een brief aan de Tweede Kamer een voorstel gedaan voor een sterk vereenvoudigde systematiek rondom het energielabel voor woningen. Dit volgt op het in november …