Mijn favorieten

Huis verkopen? Vergeet de tuin niet!

In eerdere blogs hebben we al beschreven hoe je de waarde kunt verhogen van je woning en hoe je bijvoorbeeld goede woningfoto’s kunt maken. In deze blog geven we je een aantal tips om je tuin op te knappen en een eventuele verkoop daarmee te bevorderen.

Zeker in deze periode van het jaar staan alle planten en bloemen in bloei, maar ook onkruid kan in deze periode goed zijn gang gaan. Als je je huis wilt gaan verkopen doe je er goed aan om je tuin zo netjes mogelijk te maken en geen rommel in het zicht te hebben. Een schone en opgeknapte tuin kan echt  een verschil maken.
Tip 1: Ruim alle rommel op in de tuin
Een goed opgeruimde voor-en achtertuin, daar begint het allemaal mee. Voorkom dat er geen onnodige spullen in de tuin liggen Losse  kisten of de tuinslang?  Berg deze even netjes op!
Tip 2: Verzorg de tuin: Verwijder al het onkruid
Eigenlijk is niets onverzorgder aan een tuin dan onkruid. Zorg daarom dat je de tuin regelmatig voorziet van een onderhoudsbeurt. Er zijn voldoende manieren om dit te doen. Tip: gebruik schoonmaakazijn. Spuit daarna de tegels schoon met een hogedrukspuit.
Tip 3: Verzorg de tuin: maaien, snoeien en beplanting
Een mooie tuin maak je natuurlijk niet alleen door de onkruid te verwijderen. Heb je een kleine grasmat in de tuin liggen? Maai dan even het gras en snoei de struiken en heggen die in je tuin staan.
Tip 4: Vergeet de schuur niet!
In en om de tuin heb je veel plekken die je niet moet vergeten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schuurtje? Ook het schuurtje wordt bekeken door de toekomstige koper, dus zorg ervoor dat ook deze netjes is opgeruimd
Overige tips:
  • Zorg voor een rustige entree en dat de voordeur zichtbaar is
  • Creëer wel enige privacy door niet alles te snoeien
  • Controleer de tuinverlichting en het schilderwerk
Over Hofstede Makelaardij
Heb je vragen over het blog? Of kunnen we je misschien verder helpen? Vanuit verschillende instanties wordt potentiële kopers en verkopers aangeraden om zich uitgebreid te laten informeren voordat ze belangrijke financiële beslissingen nemen. Zoek je een betrouwbare NVM-woningmakelaar voor de aankoop, verkoop of taxatie van jouw woning? Bij Hofstede ben je in vertrouwde makelaarshanden! Met zes makelaarskantoren in de regio tussen de rivieren, is Hofstede Makelaardij een van de grotere NVM-woningmakelaars van Nederland.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring