Mijn favorieten

Je huis presenteren? Maak een drone video!

Als je wilt opvallen met  de verkoop van je woning, dan is wellicht een drone video iets voor jou! De drone video neemt toe in populariteit en het is een unieke manier om je woning aan het grote publiek te presenteren. Maar hoe maak je een drone video en wat zijn de regels? Je leest het in deze blog.
 

Video’s maken meestal meer indruk


In een eerder blog schreven we hoe je goede woningfoto’s kunt maken om zo je huis beter in de markt te zetten. Je kunt echt het verschil maken met de manier hoe je je woning presenteert. Een unieke toevoeging hierop is een drone video maken van je huis en de omgeving. Bewegende beelden maken meestal meer indruk op mensen.
 

Hoe maak je een goede drone video?


Het maken van een drone video kost tijd en vergt toch wel de nodige ervaring. Niet alleen voor het besturen van de drone, maar vooral hoe en wat ga je in beeld brengen. De hulp van een expert kan hierbij zeker uitkomst bieden. Een goede drone video wordt mede bepaald door de kwaliteit van de video. Goed beeldkwaliteit is daarom erg belangrijk. Maak daarnaast een stappenplan met welke beelden je graag wilt laten zien. Heb je echt een prachtige tuin, maar is dat op de foto’s niet direct zichtbaar? Zijn er andere plekken in het huis die op de foto niet helemaal tijd zijn recht komen? Zorg dat je alleen die beelden in de video verwerkt die jouw huis uniek maken. Het filmpje moet dan ook niet te lang worden.
Lang niet iedereen heeft de mogelijkheid (apparatuur en/of kennis) om zelf een drone video te maken. Als je het doet, doe het dan goed. Schakel in geval van twijfel over jezelf een professionele dronevlieger in. De kosten hiervan vallen over het algemeen mee. Vraag bij Hofstede Makelaardij naar de mogelijkheden hiervoor.
 

Wat zijn de regels?


Het vliegen met drones valt in Nederland onder de regeling modelvliegen. Als je een video van de tuin en de omgeving van het huis wilt maken, dan moet je je aan een aantal regels houden. Zo mag je alleen overdag vliegen, moet je je drone goed in het zicht hebben, nooit hoger vliegen dan 120 meter en doe je er verstandig aan om je drone goed te kennen. Het allerbelangrijkste is dat je iemands privacy altijd respecteert.

Over Hofstede Makelaardij
Heb je vragen over de blog? Of kunnen we je misschien verder helpen? Vanuit verschillende instanties wordt potentiële kopers en verkopers aangeraden om zich uitgebreid te laten informeren voordat ze belangrijke financiële beslissingen nemen. Zoek je een betrouwbare NVM-woningmakelaar voor de aankoop, verkoop of taxatie van jouw woning? Bij Hofstede ben je in vertrouwde makelaarshanden! Met zes makelaarskantoren in de regio tussen de rivieren, is Hofstede Makelaardij een van de grotere NVM-woningmakelaars van Nederland.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring