Mijn favorieten

Hoe kies je een goede makelaar? Lees onze tips.  


Je wilt je huis verkopen en dat is al een hele stap op zich. Maar een makelaar kiezen kan vaak ook een moeilijke keuze zijn. Een goede makelaar kan namelijk het verschil maken en ervoor zorgen dat je huis sneller verkocht wordt. Lees onze tips om je te helpen deze lastige keuze te maken.
 
Een goede makelaar kan het verschil maken
Een makelaar inschakelen is zoals gezegd een lastige keuze. Het is een vakbekwaam persoon die weet wat hij doet en kan vaak stevig onderhandelen en de verkoop versnellen. Als je een makelaar inschakelt hoe doe je dat dan? In elke regio of stad heb je vaak meerdere  makelaars en toch moet je daar de voor jou beste keuze uit maken. Maak van te voren altijd een lijs met criteria waaraan een makelaar moet voldoen.
 
Maak een voorselectie aan de hand van jouw criteria
In het begin van het proces doe je er goed aan om een aantal criteria op te schrijven waaraan jij vindt dat een goede makelaar moet voldoen. Deze criteria kunnen  variëren van: persoonlijke aanpak, regiokennis en wat zijn de ervaringen van andere mensen. Aan de hand van deze criteria nodig je een aantal makelaars uit voor een kennismakingsgesprek. Stel tijdens dit gesprek alle vragen die je wilt stellen en daarin mag je best kritisch zijn. De goede makelaar zal tijdens en na het oriënterende gesprek het verschil maken, want hoe was het gesprek? En wat doet de makelaar na het gesprek?
 
De makelaar die jouw huis gaat verkopen
Op basis van de gesprekken maak je een keuze voor een makelaar. Gevoelskwestie zal hierbij natuurlijk een grote rol spelen, maar ook:
  • Is de makelaar goed voorbereid en is er een plan van aanpak?
  • Is de makelaar onderscheidend? Heeft hij/zij kennis van de regio?
  • Is er een klik tussen jou en de makelaar?
  • Wat valt er binnen de aanpak van de makelaar? En zijn er geen extra kosten?
 
Over Hofstede Makelaardij
Heb je vragen over het blog? Of kunnen we je misschien verder helpen? Vanuit verschillende instanties wordt potentiële kopers en verkopers aangeraden om zich uitgebreid te laten informeren voordat ze belangrijke financiële beslissingen nemen. Zoek je een betrouwbare NVM-woningmakelaar voor de aankoop, verkoop of taxatie van jouw woning? Bij Hofstede ben je in vertrouwde makelaarshanden! Met zes makelaarskantoren in de regio tussen de rivieren, is Hofstede Makelaardij een van de grotere NVM-woningmakelaars van Nederland.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Vestiging
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring