Mijn favorieten

Energielabel van je huis? Wat is het eigenlijk?

Sinds 2015 heeft elk huis van de overheid een voorlopig energielabel ontvangen. Dit energielabel is onder andere gebaseerd op het bouwjaar van de woning. Maar wat is het energielabel eigenlijk en wat moet je er over weten? Je leest het in deze blog!
 

Energielabel: wat is het en waarom?


Zoals gezegd is het energielabel in 2015 door de overheid ingevoerd en het geldt eigenlijk als signaal aan huizeneigenaren om na te denken over een energiezuinige woning. Met het energielabel kunnen kopers van een woning direct zien hoe energiezuinig hun eventueel nieuwe woning is. Voor de koper is dit interessant want een energiezuinigere woning betekent ook een goedkopere energierekening. De labels zijn verdeeld in verschillende klassen: A t/m G, waarbij A heel goed en groen is en G  het minst energiezuinig is.


 

Voorlopig Energielabel wordt definitief bij verkoop


Als huizeneigenaar ontvang je een voorlopig energielabel voor je woning. Dit is een voorcalculatie van de overheid. Het kan in de praktijk zo zijn dat jouw woning energiezuiniger is dan wordt beweerd of juist andersom. Indien je van plan ben om je huis te verkopen ben je verplicht om een definitief energielabel aan te vragen. Dit kun je digitaal doen op de website van de overheid. Het definitieve energielabel wordt altijd gecheckt door een deskundig adviseur van de overheid. Ook deze check vind digitaal plaats. Er hoeft dus niemand bij je thuis langs te komen. Als je het energielabel niet definitief maakt voor de verkoop dan kun je een boete riskeren.
 

Huis kopen: groen is energiezuinig


Bij het kopen van een nieuwe woning heb je het recht op het ontvangen van een definitief energielabel. Vraag dit voor de zekerheid altijd even na bij de verkopende makelaar. Een energielabel A of B geeft aan dat de woning energiezuinig is en dat zorgt voor een stuk lagere energierekening. Wil je meer weten over het energielabel? Bij Hofstede Makelaardij helpen we je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op!
 
 
 
Over Hofstede Makelaardij
Heb je vragen over het blog? Of kunnen we je misschien verder helpen? Vanuit verschillende instanties wordt potentiële kopers en verkopers aangeraden om zich uitgebreid te laten informeren voordat ze belangrijke financiële beslissingen nemen. Zoek je een betrouwbare NVM-woningmakelaar voor de aankoop, verkoop of taxatie van jouw woning? Bij Hofstede ben je in vertrouwde makelaarshanden! Met zes makelaarskantoren in de regio tussen de rivieren, is Hofstede Makelaardij een van de grotere NVM-woningmakelaars van Nederland.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Contact

Vestiging
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring