Mijn favorieten

Zo fotografeer je zelf je huis bij verkoop

Ga jij je huis verkopen? Dan zorgt de makelaar vaak voor professionele foto’s of video’s van jouw woning. Deze vergroten de kans op belangstelling van potentiële kopers flink. Maar wil je deze foto's zelf maken, bijvoorbeeld omdat fotografie je hobby is of omdat je kosten wilt besparen? Dat kan, maar hou dan wel rekening met de volgende 6 tips:
 

Goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je de camera erbij pakt, is het belangrijk om je huis voor te bereiden op de fotoshoot. Dat doe je door in elk geval overbodige en kleine spullen op te ruimen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de fles afwasmiddel op het aanrecht en die asbak op de salontafel. Kleine sfeerverhogende spullen kun je juist laten staan – denk onder meer aan kaarsen op de eettafel en handdoeken in de badkamer.
 

Maak slim gebruik van perspectief

Professionele fotografen weten het al langer; het slim gebruik maken van perspectief laat je ruimte optisch een stuk groter lijken. Deze techniek maakt dan ook een groot verschil in het aantal bezichtigingen dat je foto’s opleveren. Volg altijd de rechte lijnen van je interieur om dit effect te maximaliseren.
 

Pas op met spiegels en ramen

Je zou zeker niet de eerste hobbyfotograaf zijn die zichzelf onbedoeld op de verkoopfoto’s van zijn woning zet. Spiegels en ramen reflecteren en daarom kan het zomaar zijn dat jij jezelf, je kat of die persoonlijke foto’s aan de muur via Funda per ongeluk met de hele wereld deelt. Let hier daarom op bij het fotograferen en controleer je foto’s goed voordat je ze doorstuurt.
 

Vul kale plekken in huis op

Foto’s van je huis moeten ervoor zorgen dat belangstellenden zichzelf er al helemaal zien wonen. Dat gevoel weet je alleen te creëren als je woning sfeer en huiselijkheid uitstraalt. Zorg er daarom voor dat er niet teveel ‘kille’ plekken op je foto’s zijn en vul lege plekken bijvoorbeeld op met planten of bloemen. Deze kun je zelfs bij foto’s in meerdere ruimtes gebruiken.
 

Leer van de professionals

Naast bovenstaande tips zijn er natuurlijk tientallen andere technieken die professionele fotografen toepassen om jouw huis op beeld zo goed mogelijk uit de verf te laten komen. Leer hiervan door professionele huizenfoto’s te bestuderen en ontdek wat de gedeelde kenmerken zijn. Je zult al snel merken dat jij bepaalde fotografietechnieken zelf vrij eenvoudig kunt imiteren.
 

Wees niet koppig

Staat jouw huis al lange tijd te koop en is er bij je makelaar nog geen enkele bezichtiging aangevraagd? Durf dan ook eens kritisch te kijken naar de huizenfoto’s die je zelf met zoveel liefde hebt gemaakt. Fotografie regelen via je makelaar levert doorgaans namelijk nog altijd de beste resultaten op en hier kun je dus alsnog op terugvallen. Alles om je huis zo snel mogelijk te verkopen!

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring