Mijn favorieten

Wat kost het verkopen van mijn huis?

In de huidige markt is de vraag naar woningen groter dan het aanbod. Hierdoor is het vaak mogelijk om jouw huis tegen een gunstige of zelfs zeer winstgevende prijs te verkopen. Maar vergeet niet: een verkoop brengt ook kosten met zich mee. Hieronder zetten wij de belangrijkste kostenposten bij woningverkoop voor je op een rijtje:
 

Achterstallig onderhoud verhelpen

Ook in deze woningmarkt is een snelle en winstgevende verkoop van je huis niet altijd vanzelfsprekend. Is er in je woning bijvoorbeeld sprake van veel achterstallig onderhoud, dan kan dit kopers afschrikken omdat ze hier niet ‘doorheen’ kunnen kijken.
 

Wij adviseren dan ook altijd om je huis voorafgaand aan een bezichtiging zo netjes mogelijk te maken en achterstallig onderhoud te verhelpen. Niet alleen vergroot dit de kans op een snelle verkoop aanzienlijk, maar ook zul je een hoger bedrag uit de onderhandelingen weten te halen.
 

Makelaarskosten

Met name het laatste punt hierboven is van belang. Het best denkbare onderhandelresultaat realiseer je namelijk niet zomaar; hiervoor heb je de hulp van een deskundige en ervaren verkoopmakelaar nodig.
 

Deze makelaar brengt kosten in rekening voor zijn dienstverlening, maar belangrijk is om je hierdoor niet tegen te laten houden. Een goede verkoopmakelaar verdient zijn eigen kosten ruimschoots terug en kan je (tien)duizenden euro’s winst opleveren bij verkoop.
 

Notariskosten

Niet alleen de makelaar, maar ook andere mensen zijn betrokken bij de verkoop van jouw woning. Belangrijk in de afrondende fase is met name de notaris, die de overdracht bezegelt en zaken zoals een hypotheek- en transportakte opstelt.
 

Notariskosten zijn zeer uiteenlopend en daarom is het verstandig om niet met de eerste de beste notaris in zee te gaan. Onze makelaars beschikken over een breed netwerk in de regio en kunnen je adviseren over het juiste notariskantoor op basis van jouw wensen.
 

Verhuiskosten en andere kosten na verkoop

Is je huis eenmaal verkocht? Ook dan krijg je te maken met kostenposten zoals verhuiskosten ne inrichtingskosten van je nieuwe woning. Hoewel deze technisch gezien niet onder verkoopkosten vallen, vormen ze net zo goed een aanslag op je spaarrekening.
 

Eén ding is zeker: als jij je huis voor de hoofdprijs verkoopt, hoef je je minder druk te maken over de kosten rondom de verkoop. Ga daarom altijd voor het maximale verkoopresultaat en laat je bijstaan door een verkoopmakelaar van Hofstede Makelaardij. Meer weten? Neem contact op!
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring