Mijn favorieten

Waarom een ervaren makelaar kiezen?

Laten we meteen maar met de deur in huis vallen: een ervaren makelaar is niet altijd de beste makelaar. Maar, zoals het spreekwoord luidt: Ervaring is de beste leermeester. Dat betekent dat het nooit kwaad kan als jouw makelaar over jarenlange ervaring beschikt. Dat biedt jou bij de koop of verkoop van een huis namelijk de volgende voordelen:
 

De makelaar weet wat wel en niet werkt

Een ervaren makelaar heeft alles al een keer gezien. Denk aan plotseling veranderende marktomstandigheden, problemen met contracten en agressieve onderhandelingstactieken. Hierdoor laat hij zich niet snel van de wijs brengen en weet hij wat wel en niet werkt.

De jarenlange ervaring van een goede makelaar kan jou voor veel problemen behoeden. Hij kan plotselinge ontwikkelingen bijvoorbeeld in de juiste context plaatsen of je uitleggen waarom je niet moet panikeren bij een laatste bod van een koper. Kortom: zijn ervaring is goud waard!
 

De makelaar voorziet en voorkomt problemen

Wil jij als verkoper akkoord gaan met het eerst ontvangen bod uit angst dat de verkoop niet doorgaat? Of laat jij als koper geen ontbindende voorwaarden in het koopcontract opnemen? Elke ervaren makelaar kan je vertellen dat dit geen goede ideeën zijn.

Regelmatig maken mensen fouten door een gebrek aan kennis of ervaring. Maar als je eenmaal weet wat de veelgemaakte vergissingen zijn, is het eenvoudig om deze te voorkomen. Een ervaren makelaar voorziet problemen lange tijd vooraf en helpt je zo om deze te voorkomen.
 

De makelaar beschikt over een breed netwerk

Misschien wel het belangrijkste voordeel van ervaring is het brede netwerk dat het oplevert. Want in welke branche je ook werkzaam bent: hoe meer mensen je kent, hoe meer opties je hebt om je doelen te bereiken. De makelaarswereld vormt hierop geen uitzondering.

Zoek jij in een bepaalde regio een huis dat aan hele specifieke criteria moet voldoen? Een ervaren makelaar weet precies hoe hij dit voor je moet vinden. Hij kent bereidwillige verkopers en collega’s in nabijgelegen provincies. Hierdoor vergroot jouw slagingskans aanzienlijk.
 

De makelaar leest de lokale huizenmarkt

Een beetje ervaring brengt vaak rust en overzicht. Dat geldt ook voor een makelaar, die in de loop der jaren verschillende trends in de huizenmarkt heeft zien komen en gaan. Hij weet hierdoor dat bepaalde tendensen tijdelijk zijn en handelt niet overhaast.

Zo’n birds eye view helpt jou om niet impulsief een verkeerde beslissing te nemen en zorgt ervoor dat je altijd het maximale haalt uit je huidige situatie. Kom je graag in contact met een ervaren makelaar? Neem dan contact op met de vestiging van Hofstede Makelaardij bij jou in de buurt.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring