Mijn favorieten

Verkoopvoorbereiding: waar moet je rekening mee houden bij de verkoop van je huis?

De verkoop van je huis is vaak een begin van iets nieuws. Je hebt een nieuwe woonsituatie in het vooruitzicht en wil daarom je huis zo snel en gemakkelijk mogelijk verkopen. En wanneer je je bedenkt dat een potentiële koper de verkoop gerust laat afhaken op een slechte eerste online indruk of een onopgeruimde woonkamer, is het belangrijk om de verkoop van je woning goed voor te bereiden. Maar met welke zaken dien je rekening te houden als het gaat om de verkoop van je huis?

Heb je besloten om je woning te verkopen, dan is het altijd belangrijk om je goed te laten informeren en adviseren door een NVM-makelaar. Het verkopen van een huis is namelijk niet zomaar iets. Maar dankzij de combinatie van een vrijblijvend verkoopadvies en gratis deskundige waardebepaling weet je meteen precies wat er nodig is om de verkoop van je huis in goede banen te leiden.

Stapsgewijs op weg naar een geslaagde verkoop:
 
  • Schakel een NVM-makelaar in die samen met jou een goede prijs voor je woning bepaalt. Tijdens de inspectieronde zal de makelaar voornamelijk letten op de technische staat van jouw woning. Ook zaken als bijvoorbeeld gemeentelijke belastingen en de prijzen van vergelijkbare huizen worden vastgelegd, deze prijzen worden meegenomen bij het bepalen van de juiste waarde van je huis.
  • Maak je woning toonbaar en aangenaam. Een nette, verzorgde en opgeruimde woning verkoopt aanzienlijk makkelijker. 80% van de potentiële kopers gaat namelijk af op een eerste indruk. Zonder er al te veel tijd in te steken kun je ervoor zorgen dat de verkoop van je huis snel en makkelijk kan verlopen. Onderschat nooit het belang van kleine reparaties. Even dat muurtje schilderen, de lekkende kraan repareren en die losse deurkruk vastzetten: het lijkt misschien weinig, maar ze hebben wel degelijk invloed op de verkoop. Heb je een tuin, zorg er dan altijd voor dat deze er ook verzorgd uitziet.
  • Zorg ervoor dat je huis altijd goed in de belangstelling staat. Een mooi en verzorgd huis mag tenslotte in de picture staan. Met de opkomst van het internet en social media is het aantal media die de verkoop van je woning kunnen ondersteunen nagenoeg onbeperkt. Onderzoek van diverse verkoopstylingbureaus toont aan dat 98% van de potentiële kopers een woning eerst online bekijkt. De Hofstede-makelaar helpt je graag bij het opstellen van een scherp marketingplan en zal zijn uitgebreide netwerk aanspreken om jouw huis in het zonnetje te zetten.

Feit: een goed gestylde woning wordt sneller verkocht

Uit onderzoek onder verschillende Nederlandse makelaars blijkt dat een goed gestylde woning sneller wordt verkocht dan een huis dat niet gestyled is. Bijna 3/4 van de makelaars zet zo nu en dan verkoopstyling in om een woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Het resultaat: het aantal bezichtigingen van gestylde woningen was in 2014 maar liefst zes keer zo groot. In veel gevallen leidt dit ook daadwerkelijk tot een snellere verkoop. Gestileerde woningen werden vorig jaar gemiddeld binnen 56 dagen (!) verkocht.

Je huis verkopen? Hofstede Makelaardij helpt je op weg

De Hofstede-makelaar staat altijd voor je klaar als het gaat om de verkoop van een huis. Je kunt vanzelfsprekend rekenen op deskundig advies op het gebied van de (veranderingen op de) woningmarkt, bouwkundige aspecten, verkoopvoorbereiding en styling, ontbindende voorwaarden, gemeentelijke bepalingen en advies tijdens het onderhandelingsproces. Sta je op het punt om je huis te verkopen, neem dan direct contact met ons op.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring