Mijn favorieten

Open Huizen Dag: 2 tips om er het maximale uit te halen

Twee keer per jaar vindt de NVM Open Huizen Dag plaats. Op deze speciale dag brengen deelnemende NVM-makelaars de woningen van huizenverkopers extra onder de aandacht. Het leidt tot veel bezichtigingen en vergroot hierdoor de kans op een snelle verkoop. Maar hoe kun je als verkoper zelf nu het maximale uit deze dag halen?
 

Open Huizen Dag of Open Huis organiseren

Dit jaar vindt de tweede Open Huizen Dag plaats op zaterdag 5 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur. Belangstellenden kunnen interessante woningen vrijblijvend bezichtigen, zonder hiervoor een afspraak te hoeven maken. Maar wist je dat je als woningverkoper ook zelf een Open Huis kunt organiseren? Een ideaal moment hiervoor is enkele weken nadat de woning in de verkoop is gekomen.
 

Of je nu meedoet aan de eerstvolgende Open Huizen Dag of met je verkoopmakelaar zelf een Open Huis organiseert; in zijn algemeenheid zijn er een aantal zaken die je als verkoper beter wel en juist beter niet kunt doen. Het moment dat je huis bij zoveel potentiële kopers in de spotlights staat, wil je immers ten volle benutten om er het maximale uit te halen. Bereid je daarom goed voor en pas de volgende 2 tips toe om de kans op biedingen flink te vergroten:
 

Maak het huis verkoopklaar

Als je één ding in gedachten moet houden bij een Open Huis, dan is het dit: potentiële kopers zijn op zoek naar een huis waarin ze zichzelf kunnen zien wonen. Dat lukt een stuk minder goed als overal het speelgoed van je kind en de haren van je hond rondslingeren. Zorg daarom voor een schoon en opgeruimd huis en verwijder al te opvallende en smaakgevoelige persoonlijke accenten.
 

Je maakt het huis daarnaast aantrekkelijker door de gordijnen open te doen en verse koffie en broodjes te verzorgen. Hoe meer licht en aangename geuren in huis (dus geen sigarettenrook!), hoe eerder mensen zichzelf er zien wonen. Besteed overigens ook aandacht aan de tuin; die moet netjes zijn, maar tegelijkertijd fleurig en gezellig. In andere woorden: je moet hier heerlijk kunnen loungen en zonnen!
 

Leid je bezoek behulpzaam rond

Nadat je bovenstaande tips hebt toegepast en de nodige voorbereidingen hebt getroffen, is het tijd voor de daadwerkelijke bezichtigingen. Bevindt jouw huis zich in een populaire regio, dan is de kans in de huidige verkopersmarkt aanwezig dat je wordt overspoeld met potentiële kopers. Het is dan zaak om niet gestrest te worden en iedereen vriendelijk, geduldig en stuk voor stuk rond te leiden.
 

Ook hier geldt weer dat je alles wilt doen om mensen zich thuis te laten voelen. Bied ze bijvoorbeeld een kopje koffie aan en wees ook geïnteresseerd in hun motieven om jouw woning te bezoeken. Een menselijke connectie kan net het verschil maken en jouw huis als totaalplaatje aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.
 

Natuurlijk zijn er nog véél meer zaken die je kunt doen om de kans op verkoop na een succesvolle Open Huis of Open Huizen Dag fors te vergroten. Overleg hiervoor met jouw verkoopmakelaar van Hofstede Makelaardij. Wij beschikken over jarenlange ervaringen met bezichtigingen en weten precies hoe je hier het maximale uithaalt voor een snelle verkoop van je woning.
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring