Mijn favorieten

NVM Open Huizen Dag | 1 April 2017

Op zaterdag 1 april is het weer zover. De eerste NVM Open Huizen Dag van het jaar 2017. Ben je op zoek naar een huis? Of wil je je woning verkopen en goed in de etalage zetten? Dan is de Open Huizen Dag zeker iets voor jou! In deze blog lees je meer over de Open Huizen Dag.
 

Hoe gaat de Open Huizen Dag in zijn werk?


De Open Huizen Dag vindt twee keer in het jaar plaats: in het voorjaar en in het najaar (de volgende Open Huizen Dag vindt plaats op 15 september). Als verkopende partij is dit het ideale moment om je huis goed in de spotlights te zetten. Als woningzoekende daarentegen heb je in een halve dag de mogelijkheid om zoveel mogelijk huizen te bezichtigen die jou aanspreken. En dat zonder afspraak! De Open Huizen Dag begint om 11:00 en eindigt om 15:00 uur.

Als woningzoekende..
  • Moet je van tevoren bekijken welke huizen er mee doen aan de Open Huizen Dag en welke niet. Via Funda kun je dat makkelijk zien, maar ook via de website van de makelaar is vaak een directe lijst te vinden van deelnemende huizen.
  • Maak een lijst met huizen die jouw voorkeur hebben. Begin met het huis dat jou het meeste aanspreekt. Dan kun je deze eventueel aan het einde van de dag nog een keer bezoeken.
  • Als je meerdere huizen wilt bezoeken, zorg dan dat je rekening houdt met de tijd. Zeker als je echt op zoek bent is vier uur niet heel lang. Is het gevoel meteen niet goed? Ga dan gerust naar het volgende huis.
Als verkopende partij..
  • Zorg je dat de kopende partij goed ontvangen wordt.
  • Zorg je dat het huis netjes en verzorgd is.
  • Geef de bezoekers de ruimte om rustig rond te kijken.
  • Mag je mensen weigeren.
  • Beantwoord je vragen van de bezoekers open en eerlijk.
 
 

Drie redenen om mee te doen aan de Open Huizen Dag


Uit onderzoek blijkt dat 35% van de huizen binnen 12 weken wordt verkocht wordt na de Open Huizen Dag. Dat zou eigenlijk al voldoende reden moeten zijn om mee te doen aan de Open Huizen Dag. Daarnaast kun je een grote groep mensen bereiken door mee te doen aan de Open Huizen Dag. De drempel om een huis te bekijken is tijdens deze dag een stuk lager. Tot slot kun je als verkoper duidelijk laten zien dat je echt de intenties hebt om het huis te verkopen.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring