Mijn favorieten

Wat houdt een NVM-makelaar precies in?

Als je voor Hofstede Makelaardij kiest, kies je voor kwaliteit. Dat houdt in: een NVM makelaar. Wat houdt een NVM-makelaar precies in? 
 
Een NVM-makelaar is goed opgeleid en houdt zijn kennis permanent op peil. 
Als makelaar ben je verplicht om 8 dagdelen per jaar in de schoolbanken te gaan om je kennis op peil te houden. Dit betekent dus dat je vakkennis altijd up-to-date wordt gehouden en je als makelaar van alle nieuwe wetten en regels omtrent de woningmarkt op de hoogte bent.
 
Een NVM-makelaar of taxateur beschikt over een grote NVM-database met informatie die in de loop der jaren verzameld is. Onder meer over de marktsituatie, verkoopcijfers, vraag en aanbod verhoudingen en prijsindexeringen.  Daardoor kan hij/zij uitstekend advies geven over de waarde van je woning en deze onderbouwen. 
 
Marketing is een belangrijk onderdeel voor de verkoop van je huis. NVM heeft verschillende instrumenten ontwikkeld om de verkoop te ondersteunen zoals Funda. 
 
Een NVM-makelaar gedraagt zich volgens de NVM-Erecode. De makelaar treedt niet op voor twee opdrachtgevers met tegenstrijdige belangen. Hij/zij behartigt de belangen van zijn opdrachtgever en is niet afhankelijk van een bepaalde bank of verzekeringsmaatschappij. 
 
De NVM ziet er streng op toe dat een NVM-makelaar uitsluitend de belangen van zijn opdrachtgever behartigt. Om dit alles te ondersteunen is er zelfs een tuchtcommissie van de NVM waar jij als consument terecht kunt wanneer je denkt dat je niet goed behandeld bent door een NVM-makelaar.
 
Bij veel NVM-makelaars kun je een NVM Huisgarantie afsluiten, waardoor je ingedekt bent voor eventuele verborgen gebreken aan je woning. 
 
Een NVM-makelaar is verplicht verzekerd tegen beroepsaansprakelijkheid, waardoor hij/zij geen financiële risico’s loopt. Dat is ook in jouw belang. 
 
Zo zie je dat het inschakelen van een NVM makelaar een grote mate van zekerheid met zich meebrengt: zowel op het gebied van kennis van je makelaar, als ter bescherming van jezelf als consument.
 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring