Mijn favorieten

Nieuwe regels huis kopen 2015 – Hofstede Makelaardij

Ontwikkeling huizenmarkt: de markt beweegt weer

In 2014 vertoonde de huizenmarkt al een licht herstel, maar ook in 2015 worden de cijfers en nieuwe ontwikkelingen omtrent de woningmarkt goed in de gaten gehouden door de makelaars. De huizenmarkt is weer in beweging, zij het voorzichtig, maar voor huizenbezitters een positief signaal. De laatste jaren was de huizenmarkt door slechte economische omstandigheden in een diep dal terecht gekomen. De economie groeit inmiddels weer licht en dat effect is terug te zien in het groeiende consumenten vertrouwen en beweging in de huizenmarkt. Ben jij van plan om een huis te kopen in 2015? Houd dan rekening met de nieuwe regels voor de aanschaf van een huis.
 
Stappenplan om huis te kopen

Een huis kopen is voor de meeste mensen een grote en belangrijke beslissing die je niet zo maar even neemt. Vind je het lastig om te bepalen waar jouw mogelijkheden liggen? Of vind je het moeilijk om te bepalen wat je te besteden hebt? Het stappenplan voor het kopen van een huis in 2015 is een makkelijk hulpmiddel waarin 10 belangrijke stappen vermeldt staan. Met deze 10 stappen kan je de belangrijkste informatie voor jezelf op een rijtje zetten. Laat je inspireren, begeleiden door een goede makelaar, bekijk wat de mogelijkheden zijn en natuurlijk het onderstaande stappenplan:
 
  1. Maak vooraf een berekening hoeveel u maximaal kunt lenen en wat de bijbehorende maandlasten zullen zijn
  2. Ga na of de verkoper niet teveel vraagt; of de vraagprijs goed is. Uw aankoopmakelaar kan u in dit proces goed begeleiden en adviseren over de juiste prijs
  3. U kunt een huis kopen met een bouwkundige keuring om verborgen gebreken te ontdekken. Vooral bij oudere huizen is dit verstandig
  4. Soms is het mogelijk om een optie op een huis te nemen, dit geeft u een paar dagen bedenktijd. Wist u dat u zelfs een paar dagen kunt proefwonen in uw mogelijk nieuwe huis? Uiteraard verschilt dit per makelaar en verkopende partij
  5. Tekent u het koopcontract? Dan heeft u nog 3 dagen bedenktijd waarin u zonder opgave van reden de koop kunt ontbinden.
  6. Sluit de juiste verzekeringen af,  zoals een opstalverzekering
  7. U heeft het recht om voor de koop van uw huis de woning nogmaals te bekijken
  8. Laat een ontbindende voorwaarde opnemen voor een periode waarbinnen u uw hypotheek definitief kunt afsluiten. Mocht dit niet lukken dan kunt u de koop nog kosteloos ontbinden.
  9. Tekent u de transportakte bij de notaris, dan is de koop definitief
  10. Koopt u een appartement, houdt u dan rekening met de Vereniging van Eigenaren
     
Nieuwe regels huis kopen 2015

Als je een huis gaat kopen komt er altijd meer bij kijken dan je op voorhand denkt. In 2014 werden de regels voor de aanschaf van een huis al aangepast, maar ook in 2015 zijn de regels nog verder aangescherpt. Als je van plan bent om een huis te kopen in 2015, houd dan rekening met de onderstaande veranderingen:
 
  • Minder lenen bij hetzelfde inkomen
  • Energie neutrale woningen: meer mogelijkheden bij lening
  • Aflossen binnen vooraf vastgestelde termijn is verplicht
  • Schenkingsvrijstelling vervalt
     
Een NVM-aankoopmakelaar kan u gericht helpen bij de aankoop van een huis. Altijd goed advies op basis van de (veranderingen op de) woningmarkt, bouwkundige aspecten, ontbindende voorwaarden, gemeentelijke bepalingen en het uitbrengen van een realistisch onderhandelings-bod. Wil je meer informatie over de veranderingen in 2015? Bekijk dan ons whitepaper met de volledige informatie.
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring