Mijn favorieten

Hoe vind ik mijn droomhuis?

Hoe groot is de kans dat jouw droomhuis zich op de hoek van je huidige straat bevindt? Niet groot. De meeste mensen speuren maanden – zo niet jaren – naar hun gedroomde woning of slagen überhaupt niet in deze zoektocht.

Gelukkig weten de ervaren makelaars van Hofstede Makelaardij precies hoe jij je gewenste droomhuis vindt. Dat doe je namelijk door een lijstje te maken met de specifieke criteria waar jouw woning aan moet voldoen. Hierdoor filter je andere huizen weg en kun je veel gerichter zoeken. Dit zijn de belangrijkste criteria op je lijstje:
 

De woonoppervlakte in het huis

Hoe je het ook wendt of keert: de grootte van het huis is het belangrijkste criterium bij je zoektocht. Het heeft immers weinig zin om met een gezin van drie kinderen een superhippe tweekamerloft te bezichtigen. Net zoals het weinig zin heeft om in je eentje grachtenpand met meerdere verdiepingen te betrekken. Kijk daarom goed naar de woonoppervlakte die je nu (en in de toekomst) nodig hebt.
 

De bouwstijl van de woning

Natuurlijk moet jouw droomhuis ook op visueel vlak voldoen aan je eisen. Jaren 70-woningen vallen bijvoorbeeld af als jij een dwingende voorkeur hebt voor woningen van minstens 100 jaar oud. De bouwstijl aan zowel de binnen- als buitenzijde is zeer bepalend voor het gevoel dat een huis je geeft. Wees daarom niet bang om je hart te volgen en filter woningen op bouwstijl en bouwperiode.
 

De hoogte van je budget

Tja, het is een minder leuk onderdeel van je lijstje: je budget. Maar al te vaak vormt het de belemmerende factor bij de zoektocht naar je ware droomhuis. Maar tegelijkertijd zorgt zicht op je budget voor een realistische blik op de markt en kun je jezelf veel tijd besparen door geen huizen te bezichtigen die je toch niet kunt betalen. Want vergeet niet: je droomhuis is en blijft budgetgebonden.
 

De toekomstbestendigheid van het huis

Dat wat nu voor jou het ideale huis is, kan over vijf jaar de te krappe woning zijn die je niet snel genoeg kunt verkopen. Kies daarom niet alleen je droomwoning op basis van je huidige situatie, maar denk ook alvast aan de toekomst. Heb je een kinderwens? Gaan je kinderen juist binnenkort op zichzelf wonen? Of wil je op termijn elders in het land werken? Dit zijn allemaal factoren die je keuze beïnvloeden.
 

Het karakter van de omgeving

Heb jij je droomhuis eindelijk gevonden? Dan moet je jezelf niet alleen in dit huis, maar ook in de buurt zien wonen. Hoeveel lawaai hoor je er bijvoorbeeld in het weekend? En hoeveel verkeer rijdt er met hoge snelheid door de straat? Het zijn zaken die je tijdens een bezichtiging misschien ontgaan, maar die zeer bepalend zijn voor je latere woongenot.
 

De faciliteiten in de buurt

Ook de faciliteiten in de buurt moeten aan je wensen voldoen. Zo is het een beetje jammer als je elke dag een uur moet rijden naar je school of werk. Ook winkelen doe je het liefst niet al te ver uit de buurt. Verken de omgeving daarom goed voordat je de knoop doorhakt over de aankoop van een huis. En vraag ook je makelaar naar zijn mening – die is vaak goed bekend met de omgeving.

 
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring