Mijn favorieten

Hoe maak ik mijn huis verkoopklaar?

Wil jij je huis snel verkopen? Dan wil je een goede eerste indruk achterlaten op de geïnteresseerden die het komen bezichtigen. Het is belangrijk om je in hen te verplaatsen, want misschien zoeken zij wel iets anders in een woning dan wat jouw huis nu te bieden heeft. Hieronder geven we dan ook 4 tips om jouw huis van top tot teen en in elke ruimte verkoopklaar te maken!
 

Woonkamer en eethoek

In de woonkamer en eethoek brengt het gemiddelde gezin veel tijd door. Het draait in deze ruimtes om gezellig samenzijn, dus wil je in de uitstraling de nadruk leggen op sfeer en knusheid.
 

Van een ‘gezellige rommel’ houden de meeste woningbezichtigers niet, dus begin je met het grondig opruimen van de eet- en zithoek. Hierbij geldt over het algemeen: less is more.
 

Is alles eenmaal netjes en opgeruimd, dan is het tijd om extra sfeer aan te brengen. Denk hierbij aan hippe kussens op de bank, brandende kaarsjes en warme sfeerverlichting.
 

Badkamer en keuken

In de badkamer en keuken draait het meer dan in welke andere ruimte om frisheid en hygiëne (natuurlijk mag het ook hier best sfeervol en gezellig zijn).
 

Zaken zoals afgebrokkelde kitranden en beschimmelde badkamerplafonds vormen een grote afknapper voor potentiële kopers.
 

Bij het verkoopklaar maken van je woning heeft het aanpakken van dit soort onderhoudsklusjes prioriteit. Zorg ervoor dat alles spic en span is en liefst ook heerlijk hygiënisch ruikt.
 

Slaapkamer en kinderkamer

De meeste mensen brengen een derde van hun leven in bed door en dat maakt de slaapkamer in elke woning een belangrijke ruimte.
 

De slaapkamer staat voor ontspannen en daarom wil je dat deze ruimte met de inrichting rust en warmte ademt. Pak ook hier de benodigde onderhoudsklusjes aan!
 

Ook een eventuele kinderkamer moet voor bezichtigers (misschien zelf met kinderen) fris en aantrekkelijk ogen. Let hier op zaken als afgebladderd behang en ongewassen beddengoed.
 

Garage, tuin en gevel

Bij het verkoopklaar maken van je huis, draait alles om de eerste indruk. Die begint al als de mogelijke kopers komen aanlopen, want dan zien ze je voortuin en gevel.
 

Kortom: verwijder het onkruid uit je voortuin, plaats die vuilnisbakken met rondzwermende vliegen uit het zicht en geef die oude kozijnen een vers likje verf.
 

Besteed ook aandacht aan de achtertuin en de garage. Het kan maar net zo zijn dat de potentiële kopers juist in deze ruimtes van hun nieuwe huis veel tijd willen spenderen!
 

Wil je meer tips over het verkoopklaar maken van je woning? Maak dan eens vrijblijvend een afspraak met een van onze verkoopmakelaars bij jou in de buurt.
 

Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring
Persoonsgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring